Hesabım
    "Borç" Filmi Göteborg Film Festivali'nde!

    Ödüllü film Borç, Göteborg Film Festivali'nin seçkisinde yer alacak.

    Vuslat Saraçoğlu yönetmenliğindeki Borç filmi festival yolculuğunu sürdürüyor. 37. İstanbul Film Festivali'nden ödülle dönen dram türündeki Borç filmi,  İsveç ve İskandinavya’nın en büyük film festivali olan Göteborg Film Festivali'nde yer alacak.

    İsveç'te düzenlenecek olan Göteborg Film Festivali'nin "New Voices" kategorisinde 25 Ocak – 4 Şubat tarihleri arasında yer alacak Borç filmi, ayrıca 6. Boğaziçi Film Festivali’nde İpek Türktan Kaynak ile En İyi Kadın Oyuncu ve Naim Kanat ile En İyi Kurgu; 8. Malatya Film Festivali’nde ise En İyi İlk Film Ödülü'nü kazanmıştı.

    Vuslat Saraçoğlu'nun yönetmen koltuğunda yer aldığı Borç filminin oyuncu kadrosunda Serdar Orçin, İpek Türktan Kaynak, Rüçhan Çalışkur, Ozan Çelik, Beyti Engin, Feridun KoçÖykü Sevinç ve Ülkü Aybala Sunat bulunuyorken, filmin görüntü yönetmenliğini Meryem Yavuz, sanat yönetmenliğini Osman Özcan, kurgusunu ise Naim Kanat üstleniyor.

    Dram türündeki Borç filminin konusu ile şöyle: Tufan, karısı Mukaddes ve kızı Simge ile birlikte Eskişehir’de yaşayan bir adamdır. Tufan'ın hayatını idame ettirmek için çalıştığı yer ise küçük bir matbaadır. Her gün evden işe, işten eve giden bir adam olan Tufan'ın bu düzenli ve sıradan hayatı, bir gece yaşanan kriz sonucunda değişiverir. Ailenin yan dairede yalnız yaşayan komşuları Huriye aniden fenalaşır. Huriye'ye bakan doktor, Huriye’nin bir süreliğine bakılması gerektiğini, yoksa risk faktörlerinin mevcut olduğunu söyler. Fakat ona bakabilecek kimse yoktur. Tufan Huriye’yi ortada bırakmayı göze alamaz ve iyileşene kadar ona evinde bakmaya karar verir. Yaşadığı kimi korku ve kaygıların sonucunda Tufan’ın “iyilik” hali önemli sınavlardan geçecektir. Erkeğin yarattığı sorumluluk duygusunun kadının yaşam alanında ete kemiğe bürünmesi, filmde karakterler üzerinden ayrı ayrı fedakârlık kavramının sorgulanmasına neden oluyor.

    Borç filmi 29 Kasım 2018'de sinemalarda gösterilmeye başlanmıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top