Hesabım
    Oyuncular Sendikası'ndan Sektörün Tüm Kadınlarına Çağrı!

    Oyuncular Sendikası, sinema ve TV sektöründe yer alan tüm kadınları harekete davet etti!

    Geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkan skandallarla birlikte Hollywood'un kadın ve erkek oyuncularının "Me Too" hareketini başlatmasının ardından ülkemizdeki sinema ve televizyon sektörü çalışanları da harekete geçmeye başladı. Şimdi ise Oyuncular Sendikası, tüm kadın set çalışanlarına çağrı göndererek bir toplantı düzenleneceğini duyurdu.

    Oyuncular Sendikası sosyal medya üzerinden yaptığı çağrıda, düzenleyecekleri toplantıya tüm TV ve sinema sektöründe çalışan kadınları davet etti. Yaptıkları duyuruda "Sinema ve televizyon sektöründe kamera önünde ve arkasında çalışan kadınlar olarak üçüncü toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Sektördeki tacize dair hepimiz söyleyecek sözü var. Buna ancak sektörde yer alan tüm kadınların katkısıyla dur diyebiliriz. Bu toplantımıza cinsel şiddetle ilgili kavramları konuşarak başlıyoruz. Sonrasına yine hepimizin katkısıyla somutlaşacak adımlarımızı ve oluşturmaya çalıştığımız sektör çalışma ilkelerini konuşacağız. Bir arada olursak, güçlerimizi birleştirirsek, birlikte #SusmaBitsin dersek bitirebiliriz, biliyoruz."  sözlerine yer verildi. Sosyal medya üzerinden de #SusmaBitsin hashtag'i aracılığıyla farkındalık yaratmaya çalışan Oyuncular Sendikası, Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği'nin de katkılarıyla toplantı yapacak.

    Ülkemizin sinema gündeminde kendine büyük bir yer edinen kadın hareketi, geçtiğimiz aylarda kendini daha da belli etmişti. Yaşamayanlar dizisinde rol alan genç oyuncu Elit İşcan'ın dizi setinde uğradığı cinsel saldırıyı basına duyurmasının ardından İşcan'a tüm sektörden destek yağmaya başlamıştı. Dizinin diğer oyuncularından Efe Şenolsun'a yapılan taciz suçlamalarının ardından İşcan'ın tanıkları olmasına rağmen Şenolsun suçlamaları reddetmiş, ancak linç girişimlerinden kaçamamıştı. İşcan, Şenolsun'un davranışlarının Anayasa'ya göre suç teşkil ettiğini tüm kamuoyu ile paylaşmıştı. Ancak davanın devamı konusunda bilgi paylaşılmadı. İkinci bir skandal ise Talat Bulut'un set çalışanlarını taciz etmesiyle ortaya çıkmış ve kadın çalışanların seslerini yükseltmeleri için örnek niteliğinde bir olay haline gelmişti. 

    13 Ocak Pazar günü 12.00'da Cezayir Bahçe'de toplanacak olan Oyuncular Sendikası, daha önce de yaptığı duyurularla cinsiyet eşitliği için kadın set çalışanlarını bir araya getirmişti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top