Hesabım
    Minecraft Filmi Yönetmenini Buldu!

    Dünyaca ünlü bilgisayar oyunu Minecraft filmi yönetmenini buldu.

    Dünya üzerinde 100 milyondan fazla kullanıcısı bulunan bilgisayar oyunu Minecraft'in beyaz perdeye uyarlanacağı geçtiğimiz yıl içerisinde resmi olarak duyurulmuştu. Ancak senaryosunu kaleme alacak isimler ve filmin başrol oyuncusu belli iken, yönetmeni henüz belli değildi. Şimdi ise filmin yönetmeninin kim olacağı resmiyet kazandı.

    Henüz tam tarihi belli olmayan ama, 2019 yılı içerisinde sinemalarda izleyicileriyle buluşması beklenen efsanevi bilgisayar oyunu Minecraft uyarlamasının yönetmeninin Peter Sollett olacağı açıklandı. Minecraft filmi için belirlenen, ancak projede yer almaktan vazgeçen isimlerin ardından başrolüne Ellen Page ve Julianne Moore'u alan biyografik dram Freeheld, romantik dram Nick & Norah’s Infinite Playlist, Raising Victor Vargas, Five Feet High and Rising, Aşk Listesi gibi filmleriyle tanıdığımız yönetmen Peter Sollett ile anlaşmaya varıldı. Filmin yapımcılığını ise Roy Lee ve Jill Messick üstlenecek.

    Senaryoda da imzası bulunacağı söylentileri bulunan Peter Sollett yönetmenliğinde bilgisayar oyunu Minecraft uyarlamasının konusunun ise Overworld'ü bir grup maceracı ile birlikte yıkıcı güçteki Ender Dragon'a karşı korumaya çalışacak olan genç bir kızın hikayesini odağına alacağı bilinenler arasında yer alıyor.

    Warner Bros aracılığıyla 2014 yılından beri beyaz perdeye aktarılmaya çalışılan filmin yönetmeni olarak ilk başta Shawn Levy düşünülmüştü. Ancak filmin kreatifi konusunda Minecraft'i geliştiren Mojang firmasıyla anlaşmazlığa düşülmesi üzerine Levy ile anlaşma yapılamadı. Bunun ardından filmin senaristi olacak olan Rob McElhenney'nin yönetmen koltuğuna oturması ve başrol olarak da son zamanlarda Robert Zemeckis yapımı Welcome To Marwen filmi, Timothee Chalamet ile başrolü paylaştığı Beautiful Boy filmi gibi projelerde bulunan Steve Carrel'ın yer alması planlanmıştı. Ancak iki isim de program doluluğu nedeniyle bir türlü filmin hazırlıklarına başlayamamıştı. Minecraft filminin bir seri şeklinde çekilmesini planlayan stüdyonun, filmin prodüksiyonuna geçişin hızlandırılması için baskı yapması, söylentiler arasında yer alıyor. Daha önce de duyurulduğu üzere filmin 2019'un Mayıs ayında izleyicileriyle buluşması planlanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top