Hesabım
    Yeni Bir "Notre Dame'ın Kamburu" Filmi Geliyor!

    Notre Dame'ın Kamburu'nun yeniden çekileceği resmi olarak duyuruldu.

    Quasimodo ve Esmeralda'nın hikayesinin anlatıldığı roman uyarlaması olan Notre Dame'ın Kamburu isimli animasyon filmi yeniden gündeme geldi. Disney'in yeni bir uyarlama yapmak istemesi üzerine, Quasimodo ve Esmeralda'nın hüzünlü hikayesinin live-action olarak görülecek olunması kitabın hayranlarını sevindirdi.

    Disney'in 1994 yapımı Lion King'i live-action olarak çekmesinin ardından, klasikleşmiş çizgi filmlerini birer birer yeniden çekmek istediği ortaya çıktı. Bu akıma kapılan sıradaki Disney filmi ise Notre Dame'ın Kamburu oluyor. 1996 yapımı Notre Dame'ın Kamburu çizgi filmini yeniden uyarlaması ve senaryosu üzerinde çalışması için şimdiden harekete geçilerek M Butterfly filminin senaristi olan David Henry Hwang film ekibinnin başına getirildi.

    Victor Hugo'nun aynı isimli romanının yeni uyarlamasının live-action olup müzikal türünde olması planlanıyor. Beauty and The Beast, Pocahontas, Aladdin ve Notre Dame'ın Kamburu gibi filmlerin müziklerini besteleyen isim Alan Menken ise live-action müzikal filmin müziklerini üstlenecek. Filmin daha önce de Disney tarafından Avrupa turu yapan bir müzikal oyunu yapılmıştı. Ancak oyunda yer alan müziklere doğrudan filmde yer ver verilmeyeceği açıklandı. Notre Dame'ın Kamburu live-action müzikal filminin yönetmeni henüz belli olmasa da filmin yapımcılığını Beauty and The Beast'ten tanıdığımız Josh Gad üstlenecek. Ayrıca filmin oyuncu kadrosu da henüz belli değil.

    Notre Dame'ın Kamburu'nun konusu ise şöyleydi: Gudule adındaki bir hemşire, yıllar önce bir kız çocuğunu dünyaya getirir. Çingenelerin bu çocuğu beşiğinden çalmasının ardından yerine başka bir bebek bırakırlar. Bıraktıkları bebek son derecede çirkin ve de kambur bir bebek olan Quasimodo’nun ta kendisidir. Hemşire Gudule onu Notre Dame Kilisesi’ne bırakır. Başrahip Frollo Quasimodo'yu büyütecek ve o da Frollo’ya sonuna kadar sadık olacaktır. İnsandan çok bir maymunu andıran uzun kolları; eğri, girintili çıkıntılı burnu, kambur bir sırtı olan20 yaşındaki Quasimodo, Paris sokaklarında dolaşırlarken geçimini dans gösterileri sergileyerek ve keçisiyle gösteri yaparak sağlayan Esmeralda ile karşılaşır. O günden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmaz...

    Notre Dame'ın Kamburu'nun yeni beyaz perde uyarlamasının adı henüz belli olmamakla birlikte vizyon tarihi de belirlenmedi. Disney şirketi, yakın zamanda Tim Burton yönetmenliğindeki Helen Aberson'ın kitabından uyarlama olan Dumbo filmini sinemalardaki izleyicileriyle buluşturmaya hazırlanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top