Hesabım
    Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu!

    3. kez düzenlenen Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması'nda ödüller genç yeteneklere teslim edildi.

    Bu yıl üçüncü kez düzenlenlenen olan Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması'nın ödülleri, dün akşam gerçekleştirilen bir ödül töreniyle sahiplerini buldu. “Kısa Film Uzun Etki” ismiyle düzenlenen yarışmada finale kalan 10 kısa film değerlendirildi.

    Avusturya, Belçika, Fransa, Hindistan gibi ülkelerin aralarında bulunduğu birçok ülkeden 750'den fazla başvuru alan kısa film yarışmasında Aida Begic, Rebecca O’Brien, Sergei DvortsevoyDerviş Zaim ve Ceyda Düvenci'den oluşan jüri, filmleri değerlendirdi. Jürinin değerlendirmesi sonucunda ödül alan filmler ise şöyle oldu:

    • Birincilik Ödülü: Gülizar / Yahya Ozan Çalışkan
    • İkincilik Ödülü: Biilaç / Furkan Han Mert
    • Üçüncülük Ödülü: Afaf-Günahsız / Ercan Akan

    Kısa Film Yarışması'nın bu yılki teması "Ayrımcılık" üzerine olurken, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı tema ile ilgili olarak, “Ayrımcılık toplumsal ve ekonomik gelişmenin önündeki en önemli engellerden biri. Eşitliğin ve birlikteliğin önemini sanatın diliyle konuşmak istiyoruz” sözlerini sarf etti. Ayrıca Sabancı şu sözleri ekledi: “Tüm bireylerin kültür-sanat faaliyetlerine erişimini artırmak için ülkemize pek çok kültür merkezleri, tiyatrolar kazandırdık. Sanatçıları ödüllerle desteklemeye çalıştık. Halk danslarından tiyatroya ve müziğe pek çok alana destek vermeye çalıştık. Bu alanlara sinemayı ekleyerek ’Kısa Film Uzun Etki’ sloganıyla Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması’nı da 3 sene önce başlattık. Böylece hem toplumsal sorunlara dikkat çekmek, hem de sinemacıların gelişimini desteklemekti amacımız. Bu nedenle yarışmamızın bugün geldiği noktada üçüncüsü olmasına rağmen hedeflerimize büyük ölçüde ulaşmaya başladık. Genç sanatçılara bu yarışma sonucunda uluslararası platformlarda ses verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz” dedi. Güler Sabancı'nın, Kısa Film platformu altında toplanan genç sinemacıların usta isimlerle bir araya gelerek düzenlenen workshoplar yardımıyla eğitim almalarına vesile olmaları da yaptığı konuşmada bahsettiği konular arasında yer aldı.

    Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması'nın ödül töreni Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkanın ev sahipliğinde, Sabancı Vakfı Başkan Yardımcısı Zerrin Koyunsağan,Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Serra Sabancı, Türkan Sabancı, Sevda Sabancı, Melisa Tapan, Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen, Nebahat ÇehreMurat Evgin, Tuna Kiremitçi, Şenay Gürler, Bora Gencer, İlhan Gencer, Uğur Kurul, Murat - Deniz Arkın, Sedef Çalarkan ve Hasan Bülent Kahraman’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Yarışma, ilk yılında "Mülteci Kadınlar", ikinci yılında ise "Çocuk İşçiler" temasını seçmişti. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top