Hesabım
    Fatih Akın Yönetmenliğindeki "The Golden Glove"dan Fragman!

    Fatih Akın'ın Berlin Film Festivali adayı filmi The Golden Glove'dan fragman yayınlandı.

    Türk asıllı Alman yönetmen Fatih Akın'ın yeni filmi The Golden Glove'dan fragman paylaşıldı. Bir seri katil hikayesi sunan film, bir dönem filmi olarak izleyicileriyle buluşacak. Suç, gerilim ve dram türlerindeki The Golden Glove filmi bir romandan uyarlandı.

    Heinz Strunk'ın romanından uyarlanan ve Fatih Akın tarafından senaryolaştırılan suç, gerilim ve dram türündeki The Golden Glove filmi, bir seri katilin hikayesine odaklanıyor. 1970'li yıllarda geçen hikaye, Hamburg'da geçiyor. Hamburg'da yaşayan insanların yaşadıkları korkuyu beyaz perdeye aktaran The Golden Glove, 70'li yılların Almanyası'na doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Heinz Strunk'ın kitabına göre konu şöyle: Fritz Honka dört kadını çoktan öldürmüş ve daha da çok kişiyi öldürmenin peşinde olan bir seri katildir. Kurbanlarını Zum Goldenen Handschuh adlı bardaki kişiler arasından seçen seri katil Honka'nın hikayesinin işlendiği filmde, II. Dünya Savaşı'na tanıklık edenler de konunun odak noktası olacak.

    69. Berlin Film Festivali'nde prömiyerini yapacak olan ve yarışma kategorisinde de bulunan The Golden Glove filminin oyuncu kadrosunda Babylon Berlin, Oh Boy, 4 Blocks, Parfum gibi yapımlardan tanıdığımız Marc Hosemann; Lomo: The Language of Many Others, Das schweigende Klassenzimmer gibi filmlerden tanıdığımız genç oyuncu Jonas Dassler; Fatih Akın'ın en iyi filmlerinden biri olarak görülen Duvara Karşı ile Soul Kitchen filmleriyle karşımıza çıkan ve Kısa ve Acısız, Chalet Girl, Adam Bousdoukos, Margarete Tiesel bulunuyor. Fatih Akın, geçtiğimiz yıl Naziler yüzünden ailesini kaybeden Katya'nın hikayesini anlatan ve başrolünde Diane Kruger'ın yer aldığı In The Fade filmiyle The Golden Globe ve Cannes Film Festivali dahil olmak üzere birçok ödülün sahibi olmuştu. Ayrıca Fatih Akın'ın, geçtiğimiz aylarda bir Stephen King romanı olan Firestarter'ın yönetmen koltuğuna oturacağı açıklanmıştı. Ünlü yönetmen In The Fade'in yanı sıra Elveda Berlin, Duvara Karşı, Aşka Ruhunu Kat, Kebab Connection, Temmuz'da gibi filmleriyle dünya çapında başarı sahibi olmuştu.

    Fatih Akın, 7-17 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan 69. Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı için yarışmaya hazırlanıyor. Ayrıca Berlin Film Festivali'nde Kız Kardeşler filmiyle Emin Alper ve Aidiyet filmiyle festivalin Forum bölümünde Burak Çevik de yarışacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top