Hesabım
    Burak Çevik Yönetmenliğindeki "Aidiyet" Berlinale'de!

    Burak Çevik'in yönetmen koltuğuna oturduğu Aidiyet filmi Berlin Film Festivali'nde yarışıyor.

    Burak Çevik'in "Aidiyet" isimli filminin 69. Berlin Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapacağı ve festivalin Forum bölümünde yarışacağı resmi olarak duyuruldu. Caligari Ödülü için yarışacak olan Aidiyet filmi, Türkiye'de de yıl sonunda sinemalardaki izleyicileriyle buluşmaya hazırlanıyor.

    Burak Çevik'in ikinci uzun metrajlı filmi olan Aidiyet, Tuzdan Kaide filmiyle de Berlinale'in programında yer almıştı. Aidiyet filmi, bir yolculuk ve aşk filmi olarak tanımlanıyor. Filmin yönetmen koltuğuna oturan Burak Çevik'in kendi hafızasından ve 15 yıl önce yaşanmış bir olay üzerine olan mahkeme kayıtlarından yola çıkılarak yazılıp yönetiliyor. Yenilikçi sinema diliyle ikinci kez Berlin Film Festivali'nde karşımıza çıkan Burak Çevik Aidiyet filmiyle, anneannesinin öldürülme hikâyesini filminde konu ediniyor. 2003 Aralık'ında, İstanbul’da yaşayan 55 yaşlarındaki bir kadın, evine giren bir yabancı tarafından bıçaklanarak öldürülür. Zanlının polis karakolunda ifade vermesinin ardından yaşananları yönetmen ve senarist Çevik'in kimsenin yargılama niyeti olmadan, tam 15 yıl sonra topografik gözlemle anlattığı “Aidiyet”, mekanların belleğinde dolaşıyor ve aynı zamanda da sinemanın türleri arasında geçişler yapıyor.

    Türler arası geçiş yapan Burak Çevik yönetmenliğindeki Aidiyet filminin oyuncu kadrosunda Eylül Su Sapan ve Çağlar Yalçınkaya bulunuyor. Filmin yapımcılığını ise Selman Nacar ve Burak Çevik üstlenirken ortak yapımcılar arasında Kerem Ayan ve Mustafa Uzuner bulunuyor.

    İlk kısa filmini 17 yaşında çeken genç ve başarılı yönetmen Burak Çevik, Fol Sinema isimli platformun da kurucusu olma özelliğine sahip. Ayrıca yönetmen Çevik, küratörlüğünü yaptığı !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin “Başka Haller” bölümü ve İstanbul Film Festivali'nin “Işığın Peşinde” bölümüyle de biliniyor.

    7-17 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan ve Fatih Akın'ın suç, gerilim, dram türlerindeki filmi The Golden Glove ile Emin Alper'in Kız Kardeşler filmi de yarışma kategorisinde yer alacak. Aidiyet filmi, 2019 yılının sonunda Türkiye'deki sinemalarda izleyicileriyle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top