Hesabım
    İlk Kez Bir Süper Kahraman Filmi "En İyi Film" Kategorisinde Aday Oldu!

    Black Panther, aldığı adaylıklarla herkesi şaşırttı.

    91. Akademi Ödülleri'ne hangi filmlerin aday olduğu geçtiğimiz gün içerisinde bir anons aracılığıyla canlı olarak duyurulmuştu. Duyuru görevini üstlenen isimler ise Kumail Nanjiani ve Trace Ellis Ross oldu. Adaylık alan filmler arasında herkesi oldukça şaşırtan bir film de bulunuyordu.

    Akademi tarihine damgasını vuran Black Panther, bir süper kahraman filmi olarak "En İyi Film" kategorisine aday olan ilk film olma özelliğine sahip olmuş oldu. Yılın tartışmalı filmi Black Panther'a Oscar'ın diğer kategorilerinde adaylık verileceği eleştirmenler tarafından tahmin ediliyordu. Ancak Akademi'nin büyük bir değişikliğe giderek En İyi Film kategorisinde adaylık vermesi beklenmiyordu.

    Geçtiğimiz yıl içersinde Akademi öncelikle Oscar'a bir kategori daha ekledi. Eklenen "En Popüler Film" kategorisi büyük bir tartışmaya neden oldu. Kimileri bu kategorinin sırf olaylı film Black Panther'a ödül verebilmek için özellikle Oscar Ödülleri'ne eklendiğini iddia ederken, kimileri de artık zamanın değiştiği ve çağa ayak uydurulması gerektiğini düşünerek bu kategoriye pozitif baktı. Ancak Akademi, verdiği ani bir kararla tüm tepkileri göz önüne alarak, Akademi tarihine saygısızlık olabileceğini düşündüğü bu kategoriyi kaldırmak durumda kaldı. Tüm bunların ardından Black Panther'a Oscar adaylıklarında yer vermemelerinin imkansız olduğu düşünülüyordu. Ancak yine de En İyi Film kategorisinde bir süper kahraman filminin her alması herkesi şaşırtan bir durum meydana getirdi.

    En İyi Film kategorisinin diğer adayları ise En İyi Yönetmen kategorisi de dahil olmak üzere 6 kategoride adaylık alan Spike Lee yönetmenliğindeki BlackKklansman, Rami Malek'in Freddie Mercury performansıyla göz dolduran Bohemian Rhapsody, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorisinde iki adaylık birden almasıyla göze çarpan Yorgos Lanthimos yönetmenliğindeki The FavouriteViggo Mortensen ve Mahershala Ali başrollü Green Book, yabancı dilde olmasına rağmen En İyi Film de dahil olmak üzere  9 kategoride adaylık alan Alfonso Cuaron yönetmenliğindeki Roma, Lady Gaga ve Bradley Cooper'ın En İyi Oyuncu kategorilerinde aldığı adaylıkların yanı sıra toplamda 8 kategoride adaylığı bulunan A Star Is Born ve Christian Bale başrollü olup 8 kategoride adaylık alan Golden Globe ödüllü Vice filmlerinden oluşuyor.

    Tüm kategorilerdeki adaylıkları buradan inceleyebilirsiniz: Tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top