Hesabım
    Bradley Cooper'ın Oscar Adaylıklarına Lady Gaga Nasıl Tepki Verdi?

    Bradley Cooper'ın En İyi Yönetmen kategorisinde aday olması bekleniyordu.

    91. Akademi Ödülleri'nin adayları geçtiğimiz Salı günü açıklandı. 22 Ocak Salı günü The Big SickBaşımıza GelenlerSilikon Vadisi gibi yapımlardan tanıdığımız başarılı aktör ve senarist Kumail Nanjiani ile GirlfriendsBlack-ishReed Between Lines gibi dizilerin yıldız ismi Trace Ellis Ross 91. Akademi Ödülleri'nin adaylarını açıklayan isimler oldu. Tüm bunların ardından adaylık alan isimlerden tepkiler gelmeye devam ediyor.

    Golden Globe ödülü de dahil olmak üzere birçok ödüle layık bulunan ve İngiliz Akademisi olan BAFTA Ödülleri'nde 7 adaylık, Oscar Ödülleri'nde ise 8 adaylık alan A Star Is Born'un yalnızca bir kategoride adaylık alamaması dikkatleri çekti. Golden Globe da dahil olmak üzere birçok prestijli ödüle En İyi Yönetmen kategorisinde A Star Is Born filmiyle aday gösterilen Bradley Cooper, 91. Akademi Ödülleri'nde bu ödülden adaylık alamadı. Oyuncuya En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde adaylık sağlayan filmin hayranları ve eleştirmenler tarafından tepki çeken bu durum, Los Angeles Times'ın Lady Gaga ile yaptığı bir röportajda konuşuldu. Lady Gaga bu konu üzerine şu sözleri sarf etti: "Biliyorsunuz ki başınıza ne geleceğini asla bilemezsiniz. Ama günün sonunda, Bradley benim gözümde ve tüm oyuncuları ile ekibinin gözünde en iyi yönetmen olduğunu biliyor. Bradley hepimiz adaylık alabildiği için gayet mutlu. Filmimiz kabul gördü ve bu durumdan çok mutluyuz."

    Ayrıca çok fazla oyunculuk deneyimi bulunmamasına rağmen ilk büyük beyaz perde deneyiminde Oscar'da En İyi Kadın Oyuncu kategorisine aday gösterilen Lady Gaga, Akademi adaylığının onun için çok büyük bir şey ifade ettiğini söyledi. Lady Gaga sözlerine "Oscar'da oyunculuk ve müzik üzerine olan dallarda aday gösterilmemden daha saygın ve daha özel bir şey olamaz. Ben küçük bir kızken, çok sıkı çalışan ve işinde tutkulu olan aktör ve akristlere özeniyordum. Ödül törenlerini izlerken onlarla birlikte ağlardım. Onları izlerken kendimi onların yerine koyuyordum. Bu durum ben ve ailem için çok büyük bir şey." şeklinde devam etti.

    Lady Gaga ve Bradley Cooper'a kazandığırdığı Oscar adaylıkları da dahil olmak üzere 8 dalda adaylık alan A Star Is Born filminin konusu şöyleydi: Yetenekli ancak bilinmeyen Ally'yi keşfedince düşüşün eşiğine gelen bir country müzik yıldızı olan Jackson Maine'i konu alıyor. Jackson Maine, kariyerinde düşüş gösteren bir müzisyendir. Henüz keşfedilmemiş genç bir yetenek olan Ally ile tanışır ve ikili birbirlerinden hemen etkilenir. İkili tutkulu bir aşk yaşamaya başlar ve Ally'nin yeteneğinin farkedilmesi için çalışan Jackson onu sahnenin büyülü dünyası ile tanıştırır. Jack Ally'yi şöhrete kavuşturduktan kısa süre sonra ise Ally artık ünlü bir müzisyen olmuştur. Jack, Ally'nin kariyerinin hızla kendisininkini gölgede bıraktığını fark eder. Kaybolan ihtişamını geri kazanmaya çalışan Jack bu süreçte içsel şeytanlarıyla da yüzleşmek zorunda kalacaktır. İkilinin kariyerlerindeki ayrım büyüdükçe, ilişkileri de hasar almaya başlar.

    91. Akademi Ödülleri 24 Şubat'ı 25 Şubat'a bağlayan gecede düzenlenecek olan törenle sahiplerini bulacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top