Hesabım
    Oscar Adayı Roma'nın Oyuncusu Amerika'ya Giriş Yapamıyor!

    Roma filminin oyuncularından Jorge Antonio Guerrero, Amerika'da hiçbir etkinliğe katılamıyor.

    91. Akademi Ödülleri'nde En İyi Film kategorisi de dahil olmak üzere 10 dalda aday gösterilen Roma filminin oyuncularından Jorge Antonio Guerrero'dan açıklama geldi. Guerrero, Amerika'nın onu uzun süre sınırlarına sokmak istemediğini iddia etti.

    Oscar Ödüllerine En İyi Kadın Oyuncu olarak aday gösterilen Yalitza Aparicio ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu adayı olarak gösterilen Marina de Tavira'nın yanı sıra toplamda 10 dalda adaylığa layık görülen Alfonso Cuaron yönetmenliğindeki Roma ile ilgili bir sorun gündeme geldi. Filmin oyuncularından Jorge Antonio Guerrero, filmin Amerika'da düzenlenen etkinlikleri ve gösterimleri için vize almaya çalıştığını ancak üç kez reddedildiğini ifade etti. Oscar Töreni'ni de bu nedenle kaçırma ihtimali bulunan Meksikalı oyuncu, El Sol de Acapulco'ya konuştu. Filmde Fermin karakterine hayat veren Guerrero, açıklamasında şu sözleri ifade etti: "Anlatmak istediğim şey, bu durumun bir prosedür olduğudur. O etkinliklere katılmak bir prosedürdür ve hem Amerika hem de muhabirler tarafından reddedilmek gerçekten acı verici bir durum." Guerrero sözlerine şu şekilde devam etti: "Eğer konsolosluktan davet mektuplarını büyükelçiliğe okutabilecek birini bulabilseydik, yalnızca iki millet arasında yaşanan kültürel bir olay için oraya gitmek istediğimi anlayabilirlerdi."  Ayrıca oyuncu, Oscar Töreni'ne katılabilmek için şansını yeniden deneyeceğini söyledi.

    Oscar adayı Roma filminin konusu ise şöyleydi: Cleo, Meksiko’nun orta sınıf ailelerinin yaşadığı bir Roma mahallesinde bulunan bir evde hizmetçi olarak çalışan genç bir kadındır. Bir yandan ev işleri ile uğraşan Cleo, bir yandan da evdeki dört çocukla ilgilenir. O tüm zamanını hizmetlisi olduğu evde geçirse de kendisine ait bambaşka bir dünyası vardır. Genç kadın, gönlünü Fermin adındaki bir adama kaptırmıştır. Fakat bu ilişki pek de Cleo’nun düşlediği gibi sonuçlanmaz. Bu sırada evin dört çocuk annesi olan hanımı Sofia, kocasının yokluğu ile başa çıkmaya çalışır. Birbirinden farklı hayatlara sahip olsalar da benzer travmalar yaşayan Cleo ve Sofia, siyasi kargaşanın hüküm sürdüğü bir ortamda birbirlerinin en büyük destekçisi olur.

    91. Akademi Ödülleri, 24 Şubat'ı 25 Şubat'a bağlayan gece düzenlenecek olan bir törenle sahiplerine takdim edilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top