Hesabım
    38. İstanbul Film Festivali'nin Restore Edilecek Filmi Açıklandı

    İstanbul Film Festivali bu yıl festivalin Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü alacak olan Şerif Gören’in On Kadın filmini restore ediyor..

    Her yıl Türk sinemasının önemli yapımlarını yeniden beyaz perdeye kazandıran İstanbul Film Festivali, 38. kez düzenlenecek olan 2019'da,  Zurich Sigorta işbirliğiyle restore edilecek filmi açıkladı. Bu yıl festivalin Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü alacak olan Şerif Gören’in 1987 yapımı filmi On Kadın, restore edilecek.

    Başrolünde Türkan Şoray'ın yer aldığı On Kadın, İKSV tarafından 5-16 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 38. İstanbul Film Festivali’nin “Dünden Bugüne Türk Klasikleri” bölümü kapsamında, yenilenmiş kopyasıyla yeniden beyaz perdede izleyiciyle buluşacak.

    Sıkça kadın sorunlarını işleyen dönemin yönetmeni Şerif Gören'in On Kadın isimli filmi; erkek egemen dünyada hayatta kalmaya çalışan çeşitli kadın portrelerini beyaz perdeye taşıyordu. 80 sonrası cinsiyet eşitliği, kadının toplumsal konumu, kadına şiddet, cinsiyet rolleri, modernleşme, sosyal haklar, toplumsal baskı ve bireysellik gibi kavramları işleyen önemli filmlerden kabul edilen filmin, dönemin şartları sebebiyle çekilemeyen bir hikayesi var. Dolayısıyla ismi On Kadın olmasına rağmen, film 9 hikayeden oluşuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top