Hesabım
    The Invisible Man İçin Yeniden Harekete Geçildi!

    The Invisible Man yeniden uyarlamasının yönetmeni belli oldu.

    Bilim kurgu fantasik türlerindeki The Invisible Man'in yeniden uyarlanacağı geçtiğimiz yıllarda açıklanmıştı. Ancak proje çeşitli aksilikler nedeniyle bir türlü hayata geçirilememişti. Şimdi ise The Invisible Man filmi yönetmenini buldu. Filmin başrolünde Johnny Depp'in yer alacağı duyurulmuş, ancak daha sonra Depp'in projeden ayrıldığı açıklanmıştı.

    Son zamanlarda distopik bilim kurgu türündeki Upgrade filmiyle kendinden söz ettiren ve Insidious: The Last Key'in yönetmenliğini üstlenen Leigh Whannell, The Invisible Man yeniden uyarlamasında yönetmen koltuğunda yer alacak. 1897 yılında yayınlanan H.G. Wells'in romanından uyarlanacak olan The Invisible Man, adından söz ettiren korku filmlerini bünyesinde barındıran Blumhouse ile Universal ortaklığında çekilecek. Bilim kurgu ve fantastik türdeki filmin senaryosunu ise Men In Black, Bill & Ted's Excellent Adventure, Sihirbazlar Çetesi 2Charlie'nin Melekleri gibi filmlerin senaryosunda imzası bulunan Ed Solomon kaleme alacak.

    The Invisible Man'in Universal'ın geçtiğimiz yıllarda bahsettiği Dark Universe evreninde yer alacağı bilinenler arasında bulunuyor. Dark Universe, Universal bünyesinde çıkan ve eski ve klasikleşmiş filmlerin yeniden uyarlanmasıyla ortaya çıkan filmlerden oluşuyor. The Invisible Man'in, 1975 yılında  William PrinceJackie Cooper ve Robert Alda başrollü ve 2000 yapımı Paul Ben-VictorEddie Jones ve Joel Bissonnette başrollü iki ayrı dizisi çekilmişti. Ayrıca 1933 yılında çekilen Claude Rains, Gloria Stuart ve William Harrigan başrollü bir filmi bulunuyordu. The Invisible Man'in göründüğü diğer filmlerin arasında 1940 yılındaki The Invisible Man Returns, 1942 yılında izleyicileriyle buluşan Invisible Agent, 1944 yapımı The Invisible Man's Revenge'in yanı sıra 1948 yapımı Abbott and Costello Meet Frankenstein ve 1951 yapımı Abbott and Costello Meet the Invisible Man filmleri yer alıyordu.

    Universal Stüdyoları, Dark Universe filmlerini yönetmen odaklı olarak çekme kararı almış ve bu evrende yer alan bütün karakterleri de birbirleriyle bağlantılı olarak inşa etmek istediğini açıklamıştı. Universal Stüdyolarından Peter Kramer konu hakkında "Universal evreninde yer alan tüm canavarlar seçilen yönetmenlere özel olarak yeniden keşfedildi. Her birini yöneten kişiler tarafından tutkulu bir şekilde teker teker beyaz perdeye döndürülmesi konusunda çok heyecanlıyız."

    The Invisible Man, bir deney esnasında gerçekleşen hatalardan dolayı, yanlışlıkla görünmez olan bir adamın öyküsünü anlatıyor.  İnsanlardan gerçeği saklamak için bandajların arkasına gizlenen bilimadamı gerçek ortaya çıkınca, içindeki kötülükle beraber görünmezliğini avantaja çeviriyor! Onun adına endişelenen sevgilisi ise "kaybolan" adamı bulmak için elinden geleni yapmaktadır. 

    The Invisible Man yeniden uyarlamasının korku temelli olacağı ve bütçesinde kısıtlamaya gidilmeyen bir film ortaya çıkarılacağı bilinenler arasında yer alıyor. Ayrıca yapılan duyurular baz alınarak yaş sınırlaması getirilebilecek derecede karanlık bir yapım olabileceği tahmin ediliyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top