Hesabım
    Jordan Peele'nin Candyman Uyarlamasının Başrolü Belli Oldu!

    Jordan Peele'nin uyarlayacağı Candyman filminin başrolüne Lakeith Stanfield getirildi.

    Oscar ödüllü Kapan filminin yönetmeni Jordan Peele'nin Candyman filmini yeniden uyarlayacağı geçtiğimiz yıl içerisinde duyurulmuştu. Uzun bir bekleyişin ardından filmin başrolünde yer alan isimlerden biri belli oldu.

    1992 yılında izleyicileriyle buluşan korku gerilim türündeki Candyman filmi "Get Out" filminin başarılı yönetmeni Jordan Peele tarafından yeniden yazılıyor. Filmin başrolüne ise Lakeith Stanfield'in getirilmesi kararına varıldı. Stanfield'ı son zamanlarda Sorry To Bother You filmiyle adından söz ettirmesinin yanı sıra, Kapan, Death Note, War Machine, Snowden, Dope, Memoria, Özgürlük Yürüyüşü, Short Term 12Arınma Gecesi: Anarşi gibi filmlerden tanıyoruz.

    Ülkemizde "Şeker Adam" adıyla bilinen Candyman, Tony Todd tarafından canlandırılan Daniel Robitaille isimli kancalı katilin laneti üzerinde duruyordu. Beş kez ayna karşısında adı tekrarlandığında Candyman ortaya çıkıyor ve yapmadığını bırakmıyordu. Projeyi yönetecek olan isim olarak vizyona girmeye hazırlanan Little Woods filminin yönetmeni Nia DaCosta verilirken, projenin yapımcılığını Jordan Peele'nin yanı sıra MonkeyPaw'dan Win Rosenfeld üstleniyor.

    1992 yapımı orijinal filmin konusu ise şöyleydi: Helen Lyle, Chicago Üniversitesi'nde yerel efsaneler üzerine tez çalışması yapan bir öğrencidir. Son zamanlarda özellikle üzerine eğildiği konu ise Candyman adlı mitolojik karakterdir. Bu hikayede Candyman isimli Afroamerikan köle, beyaz bir kadına şiddet uyguladığı gerekçesiyle öldürülür. Efsaneye göre Candyman, biri ayna karşısına geçip beş kez adını söyledikten sonra o kişiye görünmektedir. Yerli halkın içine karışıp bu eski batıl inancı sorgulamaya kararlı olan Helen, kendisine yapılan uyarıları dikkate almaz ve korkulacak bir şey olmadığını kanıtlamak için ayna karşısında beş kez yasaklı ismi tekrar eder. Bu andan itibaren bir dizi ürkütücü cinayetler yaşanmaya başlar. Helen şimdi bu suçluluk duygusuyla yüzleşmek ve yol açtığı kaosu durdurmak için yardım istemek zorundadır.

    Jordan Peele Candyman uyarlaması hakkında şu sözleri sarf etti: "Orijinal film, korku sinemasında siyahileri temsil ediyordu. Night of The Living Dead'in yanında Candyman de benim için bir yönetmen olarak ilham aldığım filmler arasında yer alıyordu. Ayrıca Nia gibi yeni nesil birinin dümeni eline alması da heyecan verici. Candyman'i bir sonraki aşamaya getirme görevini üstlenmekten onur duyuyoruz."

    Candyman yeniden uyarlamasının 2019'un bahar ayında çekimlerine başlanması ve 2020'nin Haziran ayında ise vizyona girmesi bekleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top