Hesabım
    Elizabeth Moss ve Susan Sarandon, Kadın Hakları Filminde!

    Elizabeth Moss ve Susan Sarandon, "Call Jane" isimli filmin kadrosunda yer alacak.

    Kadın hakları temalı Call Jane filminin oyuncu kadrosunda yer almaları için Elizabeth Moss ve Susan Sarandon ile anlaşmaya varıldı. Call Jane'in 1960'lı yıllarda kürtaj sorunu ile ilgili gerçekleşen olaylardan yola çıkarak hikayesini şekillendireceği bilinenler arasında yer alıyor.

    Tarihi dram türünde olacak olan Call Jane filmi oyuncularını buldu. The Handmade's Tale, Tek Aşkım, Top of The Lake, Mad Men gibi yapımların yıldız oyuncusu Elizabeth Moss ve Thelma & Louise, Ölüm Yolunda, Omuz Omuza, Boğa Takımı, Ray Donovan, Feud gibi yapımların Oscarlı oyuncusu Susan Sarandon'ın, kadın hakları temalı Call Jane'in oyuncu kadrosunda yer alacakları resmi olarak duyuruldu. Film, My Week With Marilyn, Woman In Gold, Elveda Christopher Robin, Five Days, The Virgin Queen gibi yapımlardan tanıdığımız Simon Curtis tarafından yönetilecek. Ayrıca Oscar ödüllü Dallas Buyers Club'ın yapımcılarından Robbie Brenner'ın yanı sıra Jeff Kwatinetz ve Kevin McKeon Call Jane filminin yapımcılığını üstleniyor.

    Call Jane filmi 1960'lı yıllarda geçecek olup tarihi bir konuyu odağına alacak. 1973 yılında verilen Roe v. Wade kararından öncesine odaklanacak olan film, Amerika'da kürtaj ile ilgili yasanın kabulünden öncesini anlatacak. Yasalarda kadınların kürtaj yaptırma özgürlüğü bulunmadığı için merdiven altı yöntemler kullananların hikayesini anlatacak olan film kadın haklarının tarihine göz atmamızı sağlayacak. O yıllarda her yıl 2 milyon kadının merdiven altı olarak kürtaj yaptırdığı bilinenler arasında yer alıyor. Filmin hikayesi 1960'ların Jane Collective isimli kadın hareketinden temel alınacak. Senaryo, Hayley Schore ve Roshan Sethi tarafından kaleme alınıyor. Filmin yapımcılarından Robbie Brenner Call Jane hakkında bir röportajında şu sözleri sarf ediyor: "Film eğlenceli bir senaryoya sahip, ama aynı zamanda günümüzde neler olduğu ile de alakalı olacak. Kadın haklarının önemini ve kadının bedenini kimsenin kontrol edemeyeceğini vurgulayacağız." Filmin prodüksiyonuna 2019 yılında başlanacak olup ne zaman izleyicileriyle buluşacağı henüz bilinmiyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top