Hesabım
    Emin Alper'in Berlinale'de Yarışacak Filmi "Kız Kardeşler"den Teaser!

    Berlin Film Festivali'nin yarışma kategorisinde yer alan Kız Kardeşler'den teaser paylaşıldı.

    Şubat ayı içerisinde izleyicileriyle buluşacak olan 69. Berlin Film Festivali'nin yarışma kategorisinde yer alan Emin Alper yönetmenliğindeki Kız Kardeşler filminden ilk teaser paylaşıldı. Yayınlanan teaser'da taşrada yaşayan farklı yaşlardaki üç kız kardeşin yaşamına göz atma fırsatı buluyoruz.

    Berlinale'de yarışacak olan Kız Kardeşler filminin yönetmen koltuğuna Tepenin Ardı ve Abluka filmleriyle Türk Sineması'nda büyük bir başarı yakalayan Emin Alper otururken, filmin oyuncu kadrosunda  Cemre EbuzziyaEce YükselHelin Kandemir, Müfit KayacanKayhan Açıkgöz ve Kubilay Tunçer gibi isimler yer alıyor. Jüri başkanlığını Juliette Binoche'un üstlendiği Berlin Film Festivali'nin yarışma kategorisinde Kız Kardeşler filminin yanı sıra Paramparça filmiyle Golden Globe ödülünün sahibi olan Fatih Akın yönetmenliğindeki The Golden Glove filmi, Marie Kreutzer'ın The Ground Beneath My Feet filmi, François Ozon'un By The Grace of God filmi, Angela Shanelec'in I Was At Home, But filmi ve Denis Cote'nin Ghost Town Anthology filmi yer alıyor. Ayrıca geçtiğimiz yıl içerisinde Berlin Film Festivali'nde yer alan Tuzdan Kaide filmiyle tanıdığımız Burak Çevik yönetmenliğindeki Aidiyet filmi de 69. Berlin Film Festivali'nin forum bölümündeki Caligula Ödülü için yarışacak.

    Emin Alper'in yönetmen ve senarist koltuğunda yer aldığı dram türündeki Kız Kardeşler filminin konusu ise şöyle: Kız Kardeşler, annelerinin ölümün ardından farklı yollara savrulmak zorunda kalan üç kız kardeşin hikayesini konu ediyor. Reyhan, Nurhan ve Havva küçük yaşta öksüz kalan üç kız kardeştir. Annelerinin ölümünün ardından kardeşler kasabaya farklı ailelerin yanına besleme olarak gönderilir. Birbirlerinden ayrılmak zorunda kalan kardeşler yeni yaşamlarına uyum sağlamakta epey zorlanır. Kızlar, yanlarında kaldıkları ailelerin yanında tutunamayınca, baba ocağına geri gönderilir. Aradan geçen yılların ardından köylerine dönen kız kardeşler, yeniden bir araya geldiklerinde kaçtıkları gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalır.

    69. kez düzenlenecek olan Berlin Film Festivali, 7 Şubat Perşembe gününde başlayıp 17 Şubat Pazar gününde sona erecek. Kız Kardeşler filminin ülkemizdeki izleyicileriyle ne zaman buluşacağı henüz bilinenler arasında yer almıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top