Hesabım
    Oscar Töreni'nde Ödülleri Kimler Takdim Edecek?

    91. Akademi Ödülleri'nde ödülleri sahiplerine kimlerin teslim edeceği belli oldu.

    91. kez düzenlenecek olan Akademi Ödülleri'ni sahiplerine kimlerin takdim edeceği belli oldu. Haftalardır beklenen isimlerin açıklanmasının ardından, Oscar Ödül Töreni'nin sunucusuz gerçekleşeceği de kesinleşmiş oldu.

    22 Ocak tarihinde 91. Akademi Ödülleri'nde adaylık alma şansını yakalayanların tam listesi açıklanmıştı. Kumail Nanjiani ile Trace Ellis Ross'un açıkladığı adaylıklara Alfonso Cuaron yönetmenliğindeki Roma, Bradley Cooper yönetmenliğindeki A Star Is Born, Yorgos Lanthimos yönetmenliğindeki The Favourite, ilk kez En İyi Film kategorisinde adaylık alan süper kahraman filmi olma özelliğine sahip Black Panther, yönetmen, senarist ve başrol oyuncusunun yaptığı ırkçılıkla gündeme gelen ve ırkçılık üzerine olan Green Room, Christian Bale'in Bush'un baş danışmanını canlandırdığı Vice, Freddie Mercury biyografisi Bohemian Rhapsody ve Spike Lee yönetmenliğindeki BlackKklansman filmleri damgasını vurmuştu. Şimdi ise tüm kategorilerde sahiplerini bulacak olan ödülleri takdim edecek isimler belli oldu. Bu isimler arasında Jumanji: Welcome To The Jungle 2 kadrosuna katılan Awkwafina, James Bond rolünde izlediğimiz Daniel Craig, Avengers'ın Captain America'sı Chris Evans, Hollywood'un sevilen komedyenlerinden Tina Fey, usta oyuncu Whoopi Goldberg, Captain Marvel rolünde izlemeye hazırlandığımız Brie Larson, Jennifer Lopez, başarılı kadın komedyenlerden Amy Poehler ve Maya Rudolph, genç oyuncu Amandla Stenberg, beyaz perdenin başarılı yüzlerinden Charlize Theron, Man In Black filminde Chris Hemsworth ile rol alacak olmasıyla gündeme damgasını vuran Tessa Thompson ve dünya çapında büyük ilgi gören Crazy Rich Asians'ın başrolü Constance Wu yer alıyor.

    91. Akademi Ödül Töreni'nde ödülleri sahiplerine takdim edecek isimlerin çoğunun kadın olduğu görülüyor. Bu durumun nedeni ise Akademi'nin bu yılki adaylıklarında kadın yönetmenlere ve senaristlere yer vermemesine bağlanıyor. Ayrıca ödül törenini sunacak isimler uzun süredir tartışma konusu olarak gündemdeki yerini koruyordu. Öncelikle ünlü komedyen Kevin Hart'ın sunuculuğa getirildiği ancak Hart'ın geçmişinde sarf ettiği homofobik sözler nedeniyle sunuculuğundan çekilmek zorunda kaldığı töreni doğaçlama olarak seyircilerin sunması teklif edilmişti. Akademi'nin herhangi bir sunucuyu açıklamamasına bakıldığında, seyircilerin töreni sunma ihtimalinin gittikçe güçlendiği görülüyor.

    91. Akademi Ödülleri, 24 Şubat'ı 25 Şubat'a bağlayan akşam düzenlenecek olan törenle sahiplerine takdim edilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top