Hesabım
    Liam Neeson'dan Irkçı İtiraf!

    Liam Neeson bir röportajında, ırkçı düşünceleri hakkında içini döktü.

    Oscar adaylığı bulunan İrlandalı usta oyuncu Liam Neeson, yeni filmi Cold Pursuit için verdiği bir röportajda film haricinde ona sorulan sorulara yanıt verdi. Neeson, bu soruları yanıtlarken kariyerini tehlikeye atacak sözler sarf etmekten kaçınmadı. Sözleri nedeniyle Britanya ve Amerika'nın gündemine damgasını vuran oyuncu, sözleri nedeniyle ırkçı olarak nitelendirildi.

    Usta oyuncu Liam Neeson, yeni filmi Cold Pursuit için Independent ile bir röportaj yaptı. Röportajda söylediği sözler ise gündeme oturdu. 66 yaşındaki oyuncuya röportajda filmi hakkında sorular yöneltildi. Sorulardan biri ise Cold Pursuit filminde canlandırdığı intikamcı karakter hakkındaydı. Neeson ise intikam konusunda kendi hayatından bir örnek verdi. Liam Neeson konu hakkında şu sözleri ifade etti: "Tanrı korusun ki ailenizden sevdiğiniz birinin başına bir şey geldiğinde ilkel bir dürtü ortaya çıkar. Bu konuda size bir hikaye anlatayım. Bu tamamen gerçek." Ardından çok sevdiği bir arkadaşının tecavüze uğradığını belirterek "Arkadaşım olabilecek en sıradışı yöntemle bu durumla başa çıktı. Ama benim tepkim daha farklı oldu. Bunu kimin yaptığını sordum. 'Hayır' dedi. Ne renk olduğunu sordum. Siyahi bir adam olduğunu söyledi." şeklinde sözlerine devam etti. İrlandalı oyuncu Neeson hissettiklerini "Bunu söylediğime utanıyorum, ama elime bir cop alarak haftalarca siyahi birinin gittiğim bir bara gelmesini ve beni tahrik etmesini bekledim. Böylece onu öldürebilecektim." sözleriyle ifade etti. Bu hislerini dökmesinin ardından ise "Bunları yaptığım aklıma geliyor ve bu davranışım gerçekten çok korkunçtu. Bunu daha önce hiçbir gazeteciye itiraf etmemiştim." sözlerini sarf etti.

    Liam Neeson'ın bir basın mensubuna yaptığı bu itirafın ardından çoğu mecra tarafından ırkçılıkla suçlandı ve kariyerine devam etmemesi gerektiği vurgulandı. Bazı eleştirmenler ve basın mensupları ise usta oyuncu Liam Neeson'ın kariyerinin tehlikede olmadığını, bu açıklamasının ise yalnızca sıradan bir iç dökme olduğunu savundu. Neeson'ın sözlerini Spike Lee'nin Oscar adayı BlackKklansman filminde işlenen Ku Klux Klan örgütüne bağlayanlar da sözlerini paylaşmaktan çekinmedi. Ku Klux Klan örgütü 1800'lü yıllarda ilk kez ortaya çıkmıştı ve göçmenlere, beyaz olmayan tüm ırklara karşı gelen insanlardan oluşuyordu.

    Liam Neeson, hakkında söylenen tüm sözlerin ardından bir açıklama yapmadı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top