Hesabım
    İstanbul Film Festivali Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü Jürisinde Kimler Var?

    Seyfi Teoman "En İyi İlk Film" kategorisindeki filmleri değerlendirecek jüri üyeleri açıklandı.

    Bu yıl 38. kez düzenlenecek olan İstanbul Film Festivali'nin "Seyfi Teoman En İyi İlk Film" kategorisinde yarışacak olan filmleri değerlendirecek jüri üyeleri açıklandı. "Seyfi Teoman En İyi İlk Film" kategorisi CMYLMZ Fikir Sanat tarafından destekleniyor.

    38. İstanbul Film Festivali'nin CMYLMZ Fikir Sanat destekli "Seyfi Teoman En İyi İlk Film" kategorisinin jüri üyeleri belirlendi. 2013 yılında kaybettiğimiz değerli yönetmen Seyfi Teoman'ı anısına verilen ödülün karşılığında CMYLMZ Fikir Sanat tarafından 30.000TL verileceği bilinenler arasında yer alıyor. Ödül, Türkiye yapımı kurmaca ilk filmler arasından değerlendirilerek sahibine takdim edilecek. Seyfi Teoman En İyi İlk Film kategorisinin jüri üyeleri arasında Berlinale Forum Bölümü'nün program yöneticisi ve küratörlerinden Anna Hoffman, yönetmen Banu Sıvacı ve oyuncu Elit İşcan yer alıyor.

    Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü'nün jüri üyelerinden Anna Hoffman'ı Berlin Film Festivali Forum Bölümü'nün program yöneticisi ve küratörü olarak tanıyoruz. Yönetmen Banu Sıvacı ise geçtiğimiz yıl 37. İstanbul Film Festivali'nde Seyfi Teoman En İyi İlk Film ve En İyi Müzik ödüllerinin sahibi olmuştu. Ayrıca Sıvacı, ilk uzun metrajlı filmi Güvercin'in açılışını Berlin Film Festivali'nde yapmıştı. Jüri üyelerinden oyuncu Elit İşcan'ı Reha Erdem'in Beş Vakit, Hayat Var filmleri ve Deniz Gamze Ergüven'in dünya çapında başarı yakalayan filmi Mustang ile tanıyoruz. İşcan, Adana Film Festivali'nde Umut Veren Kadın Oyuncu Ödülü de dahil olmak üzere birçok ödüle layık görüldü.

    38. kez düzenlenecek olan İstanbul Film Festivali'nin Ulusal Yarışma kategorisinde ise Ümit Ünal, Derya Alabora, Alican Yücesoy, Andreas Sinanos ve Gaye Moralıoğlu'nun yer aldığı geçtiğimiz ay içerisinde açıklanmıştı. 38. İstanbul Film Festivali, İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından ve Türkiye Sineması Tema Sponsorluğu'nda Anadolu Efes işbirliğiyle 5-16 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top