Hesabım
    Allison Janney, Akademi'ye Kırgın!

    91. Akademi Ödül Töreni hakkında Allison Janney'den açıklama geldi.

    Bu yıl 91. kez düzenlenecek olan Akademi Ödülleri'nde ödülleri sahiplerine takdim edecek olan isimler geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Bunun ardından geçtiğimiz yılın ödüllü isminden Akademi'ye tepki geldi. Allison Janney, Oscar Töreni'nde ödül takdim etmeyeceğini öğrenince konu hakkında bir açıklama yaptı.

    24 Şubat tarihinde düzenlenecek olan bir törenle sahiplerine takdim edilecek olan 91. Akademi Ödülleri'ni sahiplerine takdim edecek isimler her yıl, bir önceki yıl ödül alan isimlerin dahil edilmesiyle oluşturuluyordu. Ancak Akademi bu yıl geleneği bozarak tamamen farklı isimlere yer verdi. Bu isimler arasında ise Jumanji: Welcome To The Jungle 2 kadrosuna katılan Awkwafina, James Bond rolünde izlediğimiz Daniel Craig, Avengers'ın Captain America'sı Chris Evans, Hollywood'un sevilen komedyenlerinden Tina Fey, usta oyuncu Whoopi Goldberg, Captain Marvel rolünde izlemeye hazırlandığımız Brie LarsonJennifer Lopez, başarılı kadın komedyenlerden Amy Poehler ve Maya Rudolph, genç oyuncu Amandla Stenberg, beyaz perdenin başarılı yüzlerinden Charlize Theron, Man In Black filminde Chris Hemsworth ile rol alacak olmasıyla gündeme damgasını vuran Tessa Thompson ve dünya çapında büyük ilgi gören Crazy Rich Asians'ın başrolü Constance Wu yer alıyordu. Geçtiğimiz yıl 90. Akademi Ödülleri'nde Oscar heykelciğinin sahibi olan isimlerden Allison Janney ise bu duruma tepki gösterdi ve kalbinin kırıldığını ifade etti.. Akademi'nin daha yüksek reyting alma amacı taşıyarak böyle bir karar verdiğini düşündüğünü ifade eden Janney, yalnızca kendisi için değil diğer ödüllü arkadaşları için de konuştu. Geçtiğimiz yılın kazanan isimlerinden Gary Oldman, Sam RockwellFrances McDormand gibi isimlerden hiçbirine bu yıl ödülleri sahiplerine vermeleri için yer verilmedi.

    Bu duruma tepki gösteren mecralardan biri olan Vanity Fair, Akademi'ye bunun üzerine sorular yöneltti. Ancak Akademi'den henüz bir cevap gelmedi. Oscar Töreni'nin açılışında bu yıl Lady Gaga ve Kendrick Lamar'ın performanslarına yer verilecek olması üzerine Mary Poppins Returns'ün yıldız oyuncusu Lin-Manuel Miranda da tepkisini dile getirdi. Karara göre diğer adaylar esgeçilecekti. Ayrıca Miranda, törenin sunucusuz olacak olması konusundaki rahatsızlığını da ifade etti.

    91. Akademi Ödül Töreni 24 Şubat'ı 25 Şubat'a bağlayan gece ekranlarda olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top