Hesabım
    Juliette Binoche'dan, Harvey Weinstein'a: Harvey Harika Bir Yapımcı

    Juliet Binoche, Harvey Weinstein hakkındaki görüşlerini anlattı.

    69. Berlin Film Festivali'nin jüri başkanlığı görevini üstlenecek olan ödüllü Fransız oyuncu Juliette BinocheHarvey Weinstein hakkında açıklamalarda bulundu. 2017 yılında da Weinstein hakkında sözler sarf eden ve "Me Too" hareketinin öncülerinden olan Binoche, bu kez açıklamalarında sakinliğini korudu.

    Bugün başlayan Berlin Film Festivali'nin jüri başkanlığını yapacak olan ve The English Patient ile Oscar heykelciğinin sahibi olan başarılı Fransız oyuncu Juliette Binoche, Harvey Weinstein hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Bu kez Weinstein'ı savunma gereği duyan Binoche, Hollywood'un kadınlar için çok zor olduğunu ve adaletin yerini bulmasına izin verilmesi gerektiğini ifade etti. Harvey Weinstein tarafından ya da herhangi biri tarafından cinsel istismara uğramadığı bilinen Binoche Berlin Film Festivali'nin jüri basın açıklaması sırasında, "Bir yapımcı olarak çoğu zaman harika biriydi. Unutmamamız gerekiyor ki, bu sektör çoğu yönetmen, aktör ve özellikle aktrist için zorludur. Onun aklının yalnızca aklı ve kalbindekilerin bir parçasını görmek isterdim. Bırakalım adalet yerini bulsun. Yalnızca kendimi onun yerine koymaya çalışıyorum.Bence onun dönemi sona erdi. Birçok insan kendini ifade etti." sözlerini sarf etti. Ayrıca Binoche şu sözleri ekledi: "Onunla daha önce hiç sorun yaşamadım. Sorunları olduğunu görebiliyorum. Dünya şu anda egoist bir konumda. Zengin ülkeler sınırlarını kapatıyor, iklim değişiyor, acillik arz eden birçok durum söz konusu. Hangi birini konuşacağımızı bilmiyorum. Ama aklımda daha çok politik olaylar var."

    Harvey Weinstein ile Chocolate ve The English Patient filmlerinde çalışan Binoche, yapımcıya ilk kez suçlamalar yapıldığında Weinstein'ın içinde bir canavar olduğunu ve onunla çalışırken karşısında kimin olduğunun farkında olduğunu, ancak daha önce hiç tehlike hissetmediğini ifade etmişti. Tehlike hissetmemesinin nedenini, istismar durumuyla karşılaşırsa bununla nasıl başa çıkacağını bilmesi olarak açıklamıştı: "Çoktan silahlanmıştım. Ondan sözlü bir taciz duyduğumda ciddiye almamıştım. Ama yumrukla cevap vermeye hazırdım."

    Berlinale'in 2019 seçkisinin ağırlıklı olarak kadın yönetmenlerin filmlerinden oluştuğu bilinenler arasında yer alıyor. Seçkisinde Emin Alper'in Kız Kardeşler, Fatih Akın'ın The Golden Glove ve Burak Çevik'in Aidiyet filmlerinin yer aldığı Berlin Film Festivali, 7-17 Şubat tarihleri arasında izleyicileriyle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top