Hesabım
    James Cameron, "Avatar" Serisinin İsimleri Hakkında Konuştu!

    Avatar devam filmlerinin muhtemel tuhaf isimleri hakkındaki sorulara yönetmen James Cameron yanıt verdi.

    Usta yönetmen James Cameron'ın 2009 yılında izleyicileriyle buluşan ve dünya çapında büyük sükse yapan Avatar filminin dört yeni devam filminin çekimleri için hazırlanılıyor. Serinin oyuncu kadrosunda bulunan isimler dışında filmler hakkında çok fazla bilgi henüz paylaşılmadı. Ancak filmlerin isimleri hakkında dedikodular yayılmaya başladı. Bunun üzerine James Cameron açıklama yaptı.

    Ülkemizde de vizyona girmeye hazırlanan ve Cameron'ın senarist koltuğunda yer aldığı Alita: Battle Angel filminin bir gösteriminde mikrofonların sorularını yanıtlayan usta isim James Cameron, Avatar ile ilgili çok fazla ipucu vermemeye özen gösterdi. Avatar 2'nun basına sızan isimleri arasında Avatar: The Way of Water, Avatar: The Seed Bearer, Avatar: The Tulkun Rider ve Avatar: The Quest for Eywa isimleri bulunuyor. Sinemaseverler tarafından son derece tuhaf olarak görülen bu isimlerin doğruluk payı Cameron'a soruldu. Entertainment Tonight mikrofonlarına yanıt veren Cameron "Bu isimleri onaylayamam ya da reddedemem. Hepsi doğru, ama size söyleyebileceğimiz tek şey şu: Bu isimlerin filmin adı olma olasılığı bulunuyor. Ancak son karar henüz verilmedi." sözlerini sarf etti. Filmde Kate Winslet'ın da yer alacağı haberinin duyurulması üzerine "Avatar: The Way of Water" ismi hakkında mizahi sözler sarf edilmeye başlandı. Kate Winslet, James Cameron ile birlikte çalıştığı Titanic filminde suyla ilgili oldukça fazla sorun yaşamıştı. Titanic ve Avatar filmlerinin yapımcısı Jon Landau, Kate Winslet'ın tam yedi dakika boyunca su altında nefesini tutabildiğini ifade etmişti.

    Avatar devam filminin oyuncu kadrosunda Guardians of The Galaxy ve Marvel Sinematik Evreni'nin Gamora'sı, Zoe Saldana, Terminatör Kurtuluş, Titanların Savaşı gibi filmleriyle tanıdığımız Sam Worthington, Alien filmiyle herkesin aklına kazınan Sigourney Weaver, Don't Breathe, Tombstone gibi filmlerden tanıdığımız usta oyuncu Stephen Lang, Cameron ile birlikte Titanic'te birlikte çalışma imkanı yakalayan Oscar ödüllü başarılı oyuncu Kate Winslet, Er Ryan'ı Kurtarmak, Sky Captain ve Yarını Kurtarmak, Boiler Room, Sneaky Pete gibi yapımlardan tanıdığımız Giovanni Ribisi, Sopranos ve Nurse Jackie'den tanıdığımız ödüllü oyuncu Edie FalcoOona Chaplin ve Cliff Curtis oluyor.

    Avatar 2'nin konusu henüz bilinmemekle birlikte ilk filmin konusu şöyleydi: Bir hırsızlık olayında ağabeyi ölen yarı felçli Jake Sully, Pandora adındaki uzak bir gezegende misyonunun başına geçmeye karar verir. Bu yerde Na’vi adında giderek tükenmekte olan bir halk yaşamaktadır. Jake, kendilerine özgü bir lisanları, dünya görüşleri ve yaşam biçimleri olan halkın arasına karıştığında doğa ile de bütünleşir. Askeri bir şirket, söz konusu yeri ve oradaki kaynakları mercek altına almak üzere Avatar adında bir program meydana getirmiştir. Bu program insanları kısmen insan kısmen de Na’vi haline büründürerek misyon amaçlı Pandora’ya göndermektedir. Bu sisteme gönüllü dahil olan Botanist Dr Grace Augustine ve Jake Sully için başka bir yaşam var olacaktır. Sully, Pandora’ya geçtiği anda felçli bedeni değişime uğrayarak işlevsel hale gelmektedir. Bu sırada Na’vi halkından Prenses Neytiri ile karşı karşıya gelen Jake, ansızın bir farkındalık yaşar ve bir araştırma misyonu ile gönderildiği bu gezegeni, kendi dünyalısından korumaya karar verir.

    Avatar 2 filminin 17 Aralık 2020 tarihinde vizyona girmesi planlanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top