Hesabım
    2. Kadın Yönetmenler Haftası Yeniden İzmir'de!

    İkinci kez düzenlenen Kadın Yönetmenler Haftası, İzmir'de sinemaseverlerle buluşacak.

    İkinci kez düzenlenecek olan Kadın Filmleri Haftası, bu yıl da İzmir'deki izleyicileriyle buluşmaya hazırlanıyor. Konak Belediyesi ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve Gülten Taranç ile Şebnem Vitrinel tarafından düzenlenen 2. Kadın Yönetmenler Haftası, Mart ayında sinemaseverlerle buluşacak.

    Bu yıl ikincisi düzenlenen Kadın Filmleri Haftası, 1-7 Mart tarihleri arasında İzmirli sinemaseverlerle buluşacak. Açılışını bir sokak kortejiyle yapacak olan etkinlik, hafta boyu sürmeye devam edecek. Uzun metraj film ve belgesellerin gösterilecek olmasının yanı sıra panel, söyleşi ve atölyelerin de düzenlenmesi planlananlar arasında yer alıyor. Film gösterimlerinin ardından yönetmenlerle yapılacak olan söyleşiler, Kadın Yönetmenler Haftası Youtube kanalından diğer izleyicilerinin de gösterimine sunulacak.

    2. Kadın Yönetmenler Haftası etkinliği Yağmurlarda Yıkansam ve 12'ye 5 Kala filmlerinden tanıdığımız yönetmen Gülten Taranç ve Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku, Neden Tarkovski Olamıyorum?Sen Aydınlatırsın Geceyi gibi filmlerin yaratıcı ismi senarist Şebnem Vitrinel'in genel direktörlüğünde gerçekleştiriliyor. Kadın sinemacıların kendilerini ifade etmelerini gerektiğini düşünen genel direktörlerden Taranç konu hakkında, "Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kadınların sinema ve TV sektöründeki yeri hâlâ çok sınırlı. Örneğin Türkiye’de on yönetmenden sadece biri kadın. Ben bu oranın yönetmenlerin ve ürettikleri filmlerin görünürlüğünü de etkilediğine inanıyorum. Kadın sinemacılar olarak bizim kendi anlatım dilimiz, kendi meselelerimiz, kendi çözümlerimiz var ama çoğunlukla festivallerde, erkeklerin arasında kayboluyoruz.” sözlerini sarf ediyor. Kadın Yönetmenler Haftası etkinliğine bu yıl dahil olan Şebnem Vitrinel ise Taranç'a bu sözleriyle eşlik ediyor: “2011’de ilk filmimizle Antalya Film Festivaline katıldığımızda, kız kardeşim Çiğdem Vitrinel yarışmadaki tek kadın yönetmendi.  Sektördeki meslektaşlarımızla bir araya geleceğimiz ve seyircimizle buluşacağımız bir platform yaratmak istiyoruz”

    2. Kadın Yönetmenler Haftası'nın İzmir programı 1-7 Mart tarihleri arasında sürecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top