Hesabım
    17. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali Başlıyor!

    Filmmor, 17. kez kadınlarla buluşuyor!

    Bu yıl 17. kez düzenlenecek olan Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali Mart ayında izleyicileriyle buluşmaya başlayacak. İlk önce Giresun'da başlayacak olan ve İstanbul, İzmir, Antalya, Mersin, Adana ve Diyarbakır'ı ziyaret edecek olan festival, 'kadınlarla kadınlar için sinema yapmak' düşüncesiyle gezecek.

    7 Mart ile 7 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan 17. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, Filmmor Kadın Kooperatifi aracılığıyla 'kadınlarla kadınlar için sinema yapmak' düşüncesiyle 7 şehirde izleyicileriyle buluşacak. Programda İstanbul Modern, Fransız Kültür Merkezi, Sinematek işbirliğiyle yapılan, feminist sinemanın “yaratıcı-tanık” ustası Agnès Varda’nın 33 filmini içeren retrospektifi; "Agnès Hakkında Her Şey" 7 Mart - 30 Mart tarihleri arasında İstanbul Modern ve Caddebostan Kültür Merkezi’nde izlenebilecek. Ayrıca ülkemizden ve dünyanın dört bir yanından 80 filmi programında barındıran festival, Kadınların Sineması, Kendine Ait Bir Cüzdan, Bedenimiz Bizimdir, Cins-iyet-ler, Feminist Bellek, Ursula K. Le Guin, Kadınların Seçimi, Yerel Adımlar, Geniş Alanlar bölümleriyle filmlerini sinemaseverlerle buluşturacak. Festival boyunca düzenlenecek olan paneller ise Hikaye Anlatıcısı Kadınlar, Sinemada Cinsiyet Temsilleri ve Performansları ile Feminist Kadraj'dan oluşacak. Bunların yanı sıra söyleşiler, forumlar, yönetmenlerle buluşmalar ve atölyeler düzenlenecek.

    Tüm gösterimler ve etkinliklerin ücretsiz olarak yapılacağı 17. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, Filmmor Kadın Kooperatifi, İzmir Kadın Dayanışma Derneği, Karadeniz Kadın Dayanışma Derneği, Antalya Kadın Dayanışma Derneği, Kadın Emeği Kolektifi Derneği, İzmir Bağımsız Kadın İnisiyatifi, Adana Kadın Platformu ve Ortadoğu Sinema Akademisi Derneği'nin dayanışması ile gerçekleştirilecek. 17. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, Giresun'da 9-10 Mart'ta, 11-17 Mart'ta İstanbul'da, 6-7 Nisan İzmir'de, 13-14 Nisan Mersin'de, 20-21 Nisan Antalya'da, 27-28 Nisan Adana'da, 4-5 Mayıs tarihlerinde ise Diyarbakır'da olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top