Hesabım
    20 Film, 20 Çılgın Aşık Çift

    Gelin bu Sevgililer Gününde sinema tarihinin en çılgın aşıklarına göz atalım!

    Bu sevgililer gününde, romantik ama sıradan bir akşam geçirmektense, çılgın ve sıra dışı bir akşam geçirmek isterseniz sinema tarihinin en çılgın, en sınırları zorlayan ve en tutkulu çiftlerini ele aldığımız bu galerimizdeki filmler tam size göre! 

    Birbirinden tutkulu, ama tutkulu olduğu kadar da sıra dışı olan bu filmlerdeki sevgililer "amour fou" niteliği taşıyor. Yani, diğer bir deyişle bu çiftlerin gözü aşkları yüzünden başka bir şeyi görmüyor, suçlar hatta ölümler bile önemsizleşiyor, bunların yerine ateşli bir tutku geçiyor. Yeri geliyor bazen aşık çiftlerin gözü karalığı birbirlerini hedef almalarına bile neden olabiliyor...

    True Romance, Natural Born Killers, Wild at HeartBonnie and Clyde gibi kült filmlerden, Sid and NancyHoneymoon Killers gibi ilhamını gerçek yaşam öykülerinden alan filmlere uzanan galerimizde Bad Timing'den Trouble Every Day'e, Jules ve Jim'den Serseri Aşıklar'a birbirinden farklı tarzlarda filmler sizi bekliyor!

    Gelin bu 14 Şubat'ta sinema tarihinin en çılgın aşıklarının yer aldığı, sıra dışı romantizmin işlendiği, suçun ve suçluların eksik olmadığı bu muhteşem filmlere birlikte göz atalım...

    14 Şubat Sevgililer Gününüz Kutlu Olsun!

    Natural Born Killers (1994)

    Oliver Stone'un Natural Born Killers filmi, katil ruha sahip olan bir çifti konu ediniyor. Aşık çiftimiz Mickey ve Mallory'nin eğlenceli katliamına tanık olduğumuz filmin başrollerini Woody Harrelson ile Juliette Lewis paylaşıyor.

    Sid and Nancy (1986)

    Sid and Nancy, İngiliz Punk grubu Sex Pistols'ın basçısı Sid Vicious ve kız arkadaşı Nancy Spungen'in gerçek hayattan esinlenen ve Nancy'nin gizemli bir şekilde ölü bulunmasıyla sonlanan ilişkisini anlatıyor. Filmin başrollerinde Gary Oldman ve Chloe Webb yer alıyor.

    True Romance (1993)

    True Romance, 90'lı yılların sinemasındaki Tarantino hükümdarlığının bir örneğidir. Tarantino'nun yazdığı ve Tony Scott'ın yönettiği film, patronu tarafından gönderilen hayat kadını Alabama ve ona ilk görüşte aşık olan çizgi roman dükkanı çalışanı Clarence'in hikayesini anlatır. Filmin başrolünü Patricia Arquette ile Christian Slater paylaşıyor.

    The Living End (1992)

    The Living End'de bir film eleştirmeni ve bir dolandırıcının arasındaki karşı koyulmaz çekimin sonucunda bir ilişki başlar. Ancak çiftimizin HIV kapması sonucu işler hiç de iyi gitmeyecektir.

    Thirst Street (2017)

    Thirst Street'e Gina, sevgilisinin talihsiz bir kaza sonucu ölmesinin ardından depresyona girer. Ama Paris'e gittiğinde bir barmene aşık olacak ve hayatı değişecektir. Filmin oyuncu kadrosunda Lindsay BurdgeEsther Garrel ve Anjelica Huston yer alıyor.

    Trouble Every Day (2001)

    Trouble Every Day, yamyamlık ve tutku üzerine inşa edilmekle birlikte Amerikalı doktor Shane ile eşinin Paris'e gittiği dönemi konu edinir. Shane'in yamyam bir kadın ile tanışması sonucunda gizli dürtüler ortaya çıkacaktır.

    Alleluia (2014)

    Alleluia, çılgın bir çiftin aşkının ve ölümcül tutkularının sonuçlarını anlatıyor. Michel kadınları kolaylıkla elde edebilen bir adamdır. Ancak internetten tanıştığı Gloria onu aşkın uç sınırlarına götürecek ve deliliğin limitlerini zorlayacaklardır.

    Happy Together (1997)

    Happy Together, Arjantin'e tatile giden ve orada ayrılan bir çifti konu edinir. Hong Kong'a geri dönebilmek için para kazanması gereken eski sevgililerin hayatı hiç de düşündükleri gibi gitmeyecektir.

    Bad Timing, A Sensual Obsession (1980)

    Bad Timing, 'kemiklerine kadar harika' bir film olarak tanımlanıyor. Bir psikiyatrist ile evli bir kadın arasındaki yasak ilişkiye odaklanan film, Milena'nın intihara meyilli ruh halinden dolayı içinden çıkılmaz bir hal alacaktır.

    Jules and Jim (1961)

    Jules and Jim, iki erkek ve bir kadın arasındaki aşk üçgenini konu edinir. Yalnızca aşkı değil, dostluğu da güzel bir dille anlatmayı başaran film Catherine, Jules ve Jim'in birlikte yaşamaya başlamasını hikayesinin odağına alır.

    The War of the Roses (1989)

    Başrollerini Michael Douglas ve Kathleen Turner'ın paylaştığı Danny DeVito filmi The War of the Roses, Boşanmak isteyen evli bir çift birbirlerini zorlayarak bir savaşın içine girmesini anlatıyor.

    Bonnie and Clyde (1967)

    Bonnie and Clyde sinema tarihinin en sevilen çiftlerinden birini konu edinme özelliğine sahip. Ölümcül bir aşk hikayesini barındıran filmde, Bonnie ve Clyde birlikte kaçmaya karar verir. Haydut olan çiftimizin peşine emniyet güçlerinin takılması sonucu olaylar daha karmaşık bir hal alacaktır.

    Wild at Heart (1990)

    Bir David Lynch filmi olan Wild at Heart, birbirine karşı konulmaz derecede aşık olan bir çifti konu ediniyor. Ancak Lula'nın annesini Sailor'ı sevmemesi üzerine onun peşine bir adam takması ve Sailor'ın o adamı öldürmek zorunda kalması işleri karıştıracaktır...

    Breathless (1959)

    Breathless, Jean Luc Godard'ın en çok bilinen filmlerinden biridir. Otomobil hırsızı ve polis katili olan Michel ile Amerikalı stajyer gazeteci Patricia'nın Roma'ya gitme macerasını anlatan film, gazetedeki bir haberden yola çıkılarak çekilmiştir.

    The Shape of Things (2003)

    The Shape of Things'de, antisosyal kolej öğrencisi Adam (Paul Rudd), bir müze ziyareti sırasında Evelyn (Rachel Weisz) ile karşılaşır. İkili birbirlerine tutku ile bağlanırlar. Ancak ilerleyen zamanda ilişkilerinde Adam eski arkadaşları olan Jenny ve Philip'i şaşırtacak kadar değişir. Evelyn'in ise kurduğu acımasız oyununa Adam'ı ve arkadaşlarını dâhil etmek ister.

    The Duke of Burgundy (2014)

    The Duke of Burgundy, kelebekler üzerinde araştırma yapan bir kadın olan Evelyn'in Cynthia'nın evinde çalışmaya başlaması üzerine aralarında gelişen garip ve bağımlılık yaratan ilişkiyi konu ediniyor. Cynthia, Evelyn'i sürekli olarak aşağılıyor ve kötü davranıyordur...

    In the Realm of the Senses (1976)

    In the Realm of the Senses, önceden bir fahişe olan ve ardından otelde temizlikçi olarak yaşamını sürdüren Sada Abe ile otelin sahibi olan Kichizo Ishida arasındaki tutkulu ilişkiyi konu ediniyor.

    Twentynine Palms (2003)

    Twentynine Palms, fotoğrafçı olan David'in model olarak kullanmak üzere sevgilisi Katia'yı alıp Los Angeles'a doğru yola koyulmasını konu ediniyor. Ancak ilişkileri seks ve kavga üzerine kurulu olan çiftin yolculukları, karşılarına çıkan korkunç şeyden sonra bambaşka bir hal alır...

    The Honeymoon Killers (1970)

    The Honeymoon Killers (Balayı Katilleri), "Yalnız Kalpler Katilleri" olarak da bilinen seri katiller Raymond Fernandez ve Martha Beck’in gerçek yaşam öyküsünü anlatıyor. Birbirlerine tutkuyla aşık olan çift, birlikte bir oyuna başlarlar. Ray, yalnız kadınlarla buluşup onları cazibesiyle etkiler ve sonunda evlenme teklif eder. Martha’yı da kız kardeşi olarak tanıttıktan sonra ikili kadınları teker teker öldürür ve ne kadar birikmiş paraları ve değerli eşyaları varsa alıp kaçarlar.

    Pulp Fiction (1994)

    Quentin Tarantino'nun En İyi Senaryo Oscar'ı sahibi filmi Pulp Fiction'ın (Ucuz Roman) Amanda Plummer ve Tim Roth'un performanslarıyla hafızamıza kazınan çılgın hırsız sevgilileri Honey Bunny ve Pumpkin'i dahil etmeyeceğimiz bir çılgın çiftler dosyası kuşkusuz eksik kalırdı...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top