Hesabım
    Dört Akademi Üyesi, Oscar Seçimlerini Açıkladı!

    Akademi üyelerinden beklenmedik bir açıklama geldi!

    Her geçen gün yeni bir tartışmanın çıkmasına neden olan Akademi, bu kez de oyladıkları isimleri ve filmleri açıkladı. Dört Akademi üyesi tarafından Oscar tercihlerinin açıklanması, herkesi şaşırttı. Tamamen gizli tutulması gereken bilgileri içeren bu açıklama, Akademi üyelerinin En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın ve Erkek Oyuncu, En İyi Orijinal Senaryo ile En İyi Uyarlama Senaryo kategorilerini kapsıyor.

    91. yılında bulunan Oscar Ödülleri, verilen oyları her yıl gizlilik içerisinde tutuyordu. Ancak bu yıl basına sızan bilgiye göre dört Akademi üyesi hangi filmlere ve isimlere oy verdiklerini açıkladı. Akademi'nin tüm gelenekleri bozduğu törene imza atacak olması da oldukça tepki topladı. İsimleri açıklanmayan Akademi üyelerine Los Angeles Times sorular yöneltti. Bu soruların cevaplarında ise En İyi Film kategorisinde iki Roma, iki Black Panther oyu; En İyi Yönetmen kategorisinde üç Alfonso Cuaron ve bir -adaylık alamayan- Bradley Cooper oyu; En İyi Orijinal Senaryo kategorisinde bir First Reformed, iki The Favourite, bir de Roma oyu; En İyi Uyarlama Senaryo kategorisinde iki If Beale Street Could Talk, bir BlackKklansman, bir Can You Ever Forgive Me? oyu; En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde üç Olivia Colman ve bir Melissa McCarthy oyu; En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde iki üye Christian Bale ve Rami Malek arasında gidip geldiğini açıklarken bir Rami Malek, bir de Willem Dafoe oyu; En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinde üç Richard E. Grant ve bir Adam Driver oyu çıkarken, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorisinde ise üç Regina King oyu verilirken bir kişi Emma Stone, Rachel Weisz ve Regina King arasında tam bir karar veremediğini belirtti.

    Akademi geçtiğimiz günlerde yayınladığı mektupla verdiği yeni kararını açıklayıp herkesi bir kez daha şaşırtmıştı. Bu karar, dört kategorideki ödülü reklam arasında sahiplerine takdim edileceği ve ödül konuşmalarının da sosyal medya üzerinden yayınlayanacağı sözlerini içeriyordu. Bu mektubun ardından, sektörün önde gelen sinemacıları birlikte bir karar alıp Akademi'ye karşı bildiri yayınladı. Bu bildiriyi imzalayan isimler arasında Quentin Tarantino, Spike Lee, Ang Lee, Seth Rogen gibi önemli isimler yer alıyor. Ayrıca bu yıl ödüllere aday olan görüntü yönetmenleri ve kurgucular da protestoya katıldı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top