Hesabım
    Eski "Dune" Yıldızı Kyle MacLachlan Yeni Uyarlama Hakkında Konuştu!

    Paul Atreides'e hayat veren Kyle MacLachlan'den yeni uyarlama hakkında açıklama!

    Denis Villeneuve tarafından kitaplarından yeniden uyarlanacak olan Dune'un 1984 uyarlamasının başrolünde bulunan Kyle MacLachlan, yeni uyarlama hakkında konuştu. MacLachlan, yeni uyarlamada Timothee Chalamet'in canlandıracağı Paul Atreides karakterine hayat veriyordu.

    Usta yönetmen David Lynch'in yönetmen koltuğunda yer aldığı 1984 yapımı Dune filminde Paul Atreides rolünde izlediğimiz Kyle MacLachlan, yeni Dune uyarlaması hakkında konuştu. Eski filmin beğenilmesindeki en önemli etmen olarak MacLachlan'in oyunculuğunun görülmesinin yanı sıra, filmin daha iyi bir şekilde uyarlanabileceği düşünülüyordu. Bunun ardından 2013 yılında usta yönetmen Alejandro Jodorowsky'nin başarılı bilim kurgu serisi Dune'u beyaz perdeye aktarma isteğini anlatan "Jodorowsky's Dune" adı altında bir belgesel gösterime sunulmuştu.

    Kyla Maclachlan, yeni uyarlama hakkında şu sözleri sarf etti: "Neler olacağını görmek için sabırsızlanıyorum. Denis Villeneuve belli ki birbirinden yetenekli harika oyuncuları kadrosunda bir araya getirdi. Dune'u beyaz perdeye aktarmak büyük bir güç gerektiriyor. Ona bu konuda iyi şanslar diliyorum. Eğer ki biri bunu başarabilecekse bu Denis Villeneuve  olabilir. Kitaplar konusunda son derece ineğim. İlk kez 15 yaşımdayken okumuştum. Kitabı son derece iyi biliyorum. Üç filme bölebileceğiniz üç ayrı bölüm bulunuyor. Buna rağmen hala aktarılabilecek daha çok detay bulunuyor."

    Uzak bir gelecekte geçen "Dune", ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis'in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir. "Baharat" adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir. Ayrıca yıldızlararası yollarda gezinmeye yardımcı olan kaynak da bu "baharat"tır. Bu kaynağı elde etmek isteyen feodal rakiplerden Harkonen ailesi tarafından Paul ve ailesine tuzak kurulur. Bu tuzağın sonucunda Paul'un ailesi darmadağın olarak firari hale gelir. Paul, ailesinin Arrakis kontrolünü yeniden kazanması için bir isyan başlatırken, tüm evrenin seyrini değiştirebilme ihtimalini yakalayacaktır. Dune filminin oyuncu kadrosunda  “Beni Adınla Çağır” ile büyük sükse yapan ve Oscar’a aday gösterilen genç yıldız Timothée Chalamet,  “Mission: Impossible” filmlerinde boy gösteren Altın Küre adayı Rebecca Ferguson, Marvel Sinematik Evreni’nin Drax’ı Dave Bautista, İsveçli aktör Stellan Skarsgård, Oscar adaylığı bulunan başarılı İngiliz aktris Charlotte Rampling, “Star Wars” serisinin Poe’su, Altın Küre ödüllü Oscar Isaac, “Örümcek-Adam: Eve Dönüş”ün genç yıldızı Zendaya, Oscar sahibi Javier Bardem, Oscar adaylığı bulunan Josh Brolin ve “Aquaman”in yıldızı Jason Momoa yer alıyor.

    Filmin ülkemizdeki izleyicileriyle ne zaman buluşacağı henüz bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top