Hesabım
    Jason Blum, "Çığlık" ve "Hellraiser"ı Yeniden Çekebilir!

    Jason Blum, yeni projeler peşinde...

    Son zamanların en iyi korku filmlerini bünyesinden çıkaran Blumhouse'un kurucu ismi Jason Blum, iki yeni korku filmiyle ilgilendiğini açıkladı. Blumhouse geçtiğimiz yıl içerisinde Miramax ile ortak olarak Halloween filminin de devam filmine imzasını atmıştı. Şimdi ise "Scream" ve "Hellraiser" filmleri ile ilgilendiklerini dile getirdi.

    Cinemablend'in Blumhouse'un kurucusu olan Jason Blum ile yaptığı görüşmede edinilen bilgiler dahilinde Blum'un, 90'lı yılların en iyi seri katil korku serisi Scream ve Pin Head ile akıllara kazınan 1980'li yılların kült korku filmi Hellraiser ile ilgilendiğini ifade edildi. Bu iki korku yapımının geliştirilmesi üzerine çalışmaların başlatıldığını söyleyen Blum, sözlerine "Kesinlikle bu konuyu tartıştık. Henüz bu iki filmle ilgili hiçbir şey olmuyor. Ama kesinlikle göz atıyoruz ve bu iki projeye de son derece açığım." şeklinde devam ediyor. Halloween devam filminin başarısının ardından gözler 'Neden olmasın?' diyerek Blumhouse'un üzerine çevrilmiş ve izleyiciler yeni projeleri dört gözle bekler hale gelmişti. Halloween, 10 milyon dolarlık bütçesine karşılık olarak gişede 253 milyon dolar hasılat elde etmişti. Blumhouse bünyesinden çıkan diğer korku türündeki filmler arasında Ölüm Günün Kutlu Olsun, Parçalanmış, Glass, Upgrade, Ruhlar Bölgesi, Lanet, Hush, Creep gibi başarılı yapımlar bulunuyor.

    Jason Blum'un ilgilendiği projelerden Scream'in konusu şöyleydi: Bir lise öğrencisi olan Casey tuhaf bir telefon alır. Telefonun öteki ucundaki sesi tanımamaktadır. Bir süre sonra yaşanan bir cinayet üzerine polis ve medya olayın üzerine gitmeye başlar. ‘Hayalet surat’ adı verilen bir katil, çevresinde gördüğü gençleri birer birer öldürmektedir. Korku filmlerinin belli klişelerle örüldüğünü düşünen bir grup genç ise, naklen yaşadıkları bir korku filminin içerisinde hayatta kalmaya çalışacaktır. Katille bir kedi-fare oyununa tutuşacaklardır.

    Hellraiser'ın ise konusu şöyleydi: Berduş bir gezgin olan Frank Cotton Kuzey Afrika’da bir yerde, eski çağlardan kalma gizemli bir akıl küpünü satın alır. Küpün, doğru biçimde oynandığı takdirde, cennetin ve sonsuz zevkin kapılarını açacağına dair bir rivayet bulunmaktadır. Küpü, tam bir izbe durumundaki evinin çatı katında kurcalayn Frank, başka bir boyutun kapılarını açmayı başarır.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top