Hesabım
    Steven Spielberg, Sinemaları Savundu!

    Steven Spielberg, online streaming'e karşı olduğunu açıkladı.

    Steven Spielberg, katılım sağladığı Cinema Audio Award töreninde açıklama yaptı. Açıklamasında sinemanın küçük ekrana taşınmasına ve online streaming'e karşı olduğunu ifade etti. Spielberg, daha önce de streaming ile ilgili kaygılarını belirtmişti.

    Geçtiğimiz yıl içerisinde izleyicileriyle buluşan "Ready Player One" için basın ile düşüncelerini paylaşan usta yönetmen Steven Spielberg, internet sineması üzerine konuşmuş ve kaygılarını dile getirmişti. Bu durumun sinema endüstrisine ve ödüllere getirdiği zarar üzerine olan fikirlerini paylaşan Spielberg, stüdyoların öne çıkmasına garanti gözüyle bakılan filmleri sinemalarda gösterme kararı alırken, daha küçük bütçeli filmlerin streaming platformlarına satılmasından yakınmıştı. Şimdi ise CAS ödül töreninde tekrar konuyu gündeme getiren Spielberg, filmlerin sinema formatında olsa bile televizyona uygun hale getirildiğini belirtti. Ayrıca Spielberg Netflix filmlerinin 'gerçek film' olmadığını da dile getirmişti.

    Usta yönetmen Steven Spielberg CAS ödül töreninde "Umarım hepimiz izleyicilere sinema deneyimi sunabilmek için filmlerimizi gösterime sokabilmeye devam edeceğiz. Sinemaların sonsuza kadar bizimle olması gerektiğine inanıyorum. Bugünlerde en iyi senaryolar, en iyi yönetmenlikler, en iyi performanslar televizyonlarda görülmeye başlandı. Siyah büyük ekranda olan bitenleri hiç tanımadığın birileriyle birlikte deneyimlemek kadar iyi bir şey olamaz." sözlerini sarf ederek sinemanın yeniden canlanması gerektiğine dikkatleri çekti. Spielberg'in bu konuya dikkat çekmesinin yanı sıra, geçtiğimiz gün içerisinde online streaming platformu olan Amazon bir açıklama yapmıştı. Yeni bir stratejiye geçiş yaptıklarını ifade eden Amazon, artık filmlerini sinemalarda pek de gösterime sunmayacağını belirtmişti.

    Saving Private RyanSchindler's List ve Irving G. Thalberg Memorial Award kategorilerinde Oscar ödülüne layık görülen başarılı yönetmen Steven Spielberg'in yeni filmi orijinalinden uyarlanan müzikal türdeki West Side Story'nin 2020 yılı içerisinde izleyicileriyle buluşması planlanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top