Hesabım
    2. Kadın Yönetmenler Haftası'nın Programı Açıklandı!

    2. Kadın Yönetmenler Haftası'nın programı sinemaseverlerle paylaşıldı.

    Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen Kadın Yönetmenler Haftası bu yıl yeniden gerçekleştirilmek için hazırlanıyor. İzmir Konak Belediyesi tarafından düzenlenen ve Mart ayı içerisinde sinemaseverlerle buluşacak olan 2. Kadın Yönetmenler Haftası'nın etkinlik programı açıklandı.

    İkinci kez düzenlenecek olan Kadın Yönetmenler Haftası'nın etkinlik programında 4 tanesi belgesel film olmak üzere 12 uzun metraj film ve 18 kısa metraj film yer alacak. Ayrıca panel, söyleşi ve atölye çalışmalarına da yer verilecek. Mart ayı içerisinde sinemaseverlerle buluşacak olan Kadın Yönetmenler Haftası, Konak Belediyesi'ne ait olan Türkan Saylan Kültür Merkezi ve Fransız Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

    Festival kategorileri "İlkler Unutulmazlar", "Yavru Kuş" ve "Sinema Göz"den oluşuyor. "İlkler Unutulmaz" kategorisi altında Vuslat Saraçoğlu'nun Borç filmi, Banu Sıvacı'nın Güvercin filmi, Ceylan Özgün Özçelik'in Kaygı filmi ve Ahu Öztürk'ün Toz Bezi filmi gösterilecek. "Yavru Kuş" kategorisinde ödüllü yönetmenler Çiğdem Vitrinel, Gülten Taranç, Sefa Öztürk ve sinema yazarı Banu Bozdemir'e ait olup kariyerlerinin başlarında çektikleri kısa filmlere yer verilecek. Yavru Kuş gösterimleri hakkında Gülten Taranç, “Yavru Kuş’a özellikle şu an sinema TV okuyan kız öğrencilerin katılmasını çok istiyoruz. Burada göstereceğimiz kısa filmler, teknik olarak sorunlu, içerik olarak fazlasıyla cüretkar, şimdi hepimizin gülümseyerek baktığı işler. Amacımız sinemanın uzun bir yolculuk olduğunu, hepimizin aynı yerlerden geçerek bir noktaya varabildiğini göstermek, yeni sinemacılara cesaret vermek.” sözlerini sarf ediyor. Son kategori olan "Sinema Göz" ise belgesellere ayrılan bir bölüm oluyor. Bu kategori hakkında Şebnem Vitrinel, “Böyle bir kararla yola çıkmamış olmamıza karşın, Sinema Göz’de kayıplar ve arayışlar duygusu öne çıktı. Seçkide dört yönetmenden beş belgesel film var ve hepsinde de bu alt duygu hakim.” sözlerini sarf ediyor. Bu filmler arasında Kadın Yönetmenler Haftası'nın açılış filmi olan Dilek Kaya'nın TRT ödüllü filmi Kâzım, Sevinç Baloğlu’nun "Karaköy’ün Tonları"; Aysim Türkmen’den "Selahattin’in İstanbul’u" ve Jale İncekol’un üçleme olarak planladığı çalışmasının ilk iki filmi olan "Müzikli Bir Hikaye" ve "Umutlu Bir Hikaye" bulunuyor. Ayrıca bu başlıkların haricinde üç film gösterilecek: Çiğdem Vitrinel'in Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku filmi, Görkem Yeltan'ın Bağcık filmi ve Çağla Zencirci'nin Sibel filmi.

    2. Kadın Yönetmenler Haftası, İzmir'de 1-7 Mart tarihleri arasında izleyicileriyle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top