Hesabım
    Amy Poehler, Feminizm Temalı Netflix Filmi "Moxie"yi Yönetecek!

    Komedyen Amy Poehler yönetmenlik kariyerine devam ediyor.

    Dünya çapında sevilen komedi dizisi Parks and Recreation'ın başrolündeki isim Amy Poehler, bir filmin yönetmen koltuğuna oturmak için hazırlanıyor. Netflix bünyesinde yayınlanacak olan filmin adı ise Moxie olarak duyuruldu.

    Coming-of-age filmi olarak tanıtılan Netflix filmi Moxie'nin yönetmen koltuğuna beğenilen kadın komedyenlerden Amy Poehler oturacak. Poehler daha önce de Parks and Recreation'ın birkaç bölümünün yönetmenliğini üstlenmişti. Ayrıca Dumb Prince isimli televizyon filminin yönetmenliğini üstlendiği ve Netflix'in başarılı dizilerinden Natasha Lyonne başrollü Russian Doll'un yaratıcısı olduğu da bilinenler arasında yer alıyor. Başarılı komedyen Amy Poehler'ın gelecek yönetmenlik projeleri arasında Moxie filminin yanı sıra Wine Country isimli ve Maya Erskine, Maya RudolphTina Fey gibi Hollywood'un sevilen yüzlerini barındıran komedi filmi yer alıyor.

    Gençlik temalı Netflix filmi Moxie, liselerde yapılan cinsiyet ayrımını konu edinecek. 16 yaşında genç bir kız olan Vivian Carter, okulundaki seksist olaylara karşı mücadele etme kararı alacaktır. Kadın ve erkek ayrımını öngören kıyafet düzeni, koridorlarda öğrencilere yapılan saldırılar, aşağılamaların üzerine feminist tavır takınacak olan Carter, kendi hayatına dair yeni şeyleri keşfedecektir. Annesinin 90'lı yıllarda Riot Grrl isimli bir punk rock grubunda çaldığını öğrenen Vivian, annesini örnek almaya başlayacaktır. Okul yönetiminin son derece cinsiyetçi olarak okuldaki futbol kulübünü kayırması da Vivian için bardağı taşıran damlalardan biri olacaktır. Annesini örnek alan Vivian bunların üzerine feminist bir dergi çıkarmak için çalışmalara başlayacak ve okuldaki kızlara bu dergiyi dağıtacaktır. Bu durum zamanla bir feminist devrimi yaratmaya doğru evrilecektir.

    Filmde geçen punk rock grubu Riot Grrrl aslında 80 ve 90'lı yıllardaki bir feminist harekete gönderme olarak yer alıyor. Amaçları ise müzik piyasasında erkek egemenliğini kırmak için kadın müzisyenlerin birbirine destek olabilmesidir. Filmin oyuncu kadrosunda yer alacak isimler henüz açıklanmadı. Ayrıca Amy Poehler'ın yönetmen koltuğuna oturduğu Wine Country filminin 10 Mayıs tarihinde Netflix'te yayınlanması bekleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top