Hesabım
    "The Death and Life of John F. Donovan"a Ne Oldu?

    Xavier Dolan, "The Death and Life of John F. Donovan" filmiyle ilgili karşılaştığı sorunları anlattı.

    Yönetmen koltuğuna ödüllü genç yönetmen Xavier Dolan'ın oturduğu ve başrolünde Game of Thrones'un yıldız ismi Kit Harington'ın yer aldığı "The Death and Life of John F. Donovan"ın hakkında Dolan açıklama yaptı. Geçtiğimiz yıl içerisinde izleyicileriyle buluşması gereken filmin birçok sorunla karşılaştığını ifade eden Dolan, bir Fransız platforma konuştu.

    Telerama'ya konuşan başarılı yönetmen Xavier Dolan, geçtiğimiz yıl vizyona girmesi gereken The Death and Life of John F. Donovan ile ilgili açıklamada bulundu. Öncelikle filmin başrolünde yer alan ve sahneleri çekilmiş olmasına rağmen filmden çıkarılan Jessica Chastain ile başlayan aksilikler Dolan'ın peşini bırakmadı. Bu yılın önde gelen festivallerinde kendini göstermesi beklenen filmin vizyon tarihi yaklaşmasına rağmen Uluslararası Toronto Film Festivali haricinde film ortalıkta görünmedi. Ayrıca filme gelen eleştiriler de pek tatmin edici nitelikte değildi. Xavier Dolan ise bunun altında yatan nedenlerden bahsetti: "Filmin başından sonuna bütçesinden prodüksiyonuna varana kadar her şey problemli ve sancılıydı. Kimin sorun yarattığını söylemek hoş bir şey değil. Ama aldığım sonuçla gurur duyuyorum, ama bu raddeye gelebilmek için çok güç seçimler yapmak zorunda kaldık. İnsanlığımla ve sanatımla ilgili yaşayabileceğim tüm hayalkırıklıklarını yaşadım. Büyük bir bütçe, parça pinçik çekimler, filmin ingilizce olması... Kendi kibrimle, deneyimsizlik ve beceriksizliğimle yüzleşmek zorundaydım. Benim için her şey yeniydi. Kendi mutfağımdan ayrılmış ve sinema tekniğimin dışına çıkmıştım." 

    John F Donovan 20'li yaşlarının sonundaki bir televizyon yıldızıdır. Amerikalı yıldızın gizli bir mektup arkadaşı vardır. Donovan oyuncu olmak isteyen ancak hala İngiltere'de annesiyle birlikte yaşamakta olan Rupert Turner ile hararetli bir öektup arkadaşlığı içindedir. Ancak günün birinde ikilinin yazışmaları ortaya çıkar ve Donovan en köklü olmayan varsayımlarla suçlanır. Bir anda kariyeri çöküşe geçen oyuncu ile genç hayranının ilişkisi de kopar. On yıl sonra zamanında Donovan'ın hayranı olan genç oyuncu, bir röportaj aracılığıyla gençlik idolüyle olan ilişkisini anımsamaya başlar. Filmin oyuncu kadrosunda Kit Harington, Jacob Tremblay, Natalie Portman, Sarah Gadon, Thandie Newton, Michael GambonEmily Hampshire gibi isimler yer alıyor. The Death and Life of John F. Donovan filminin senaryosunu Xavier Dolan ile birlikte Jacob Tierney kaleme aldı.

    Xavier Dolan'ın kendi hakkında yaptığı bu özeleştirilerin ardından filmle ilgili herhangi bir yeni gelişme olmadı. Amerika da dahil olmak üzere yurt dışında vizyona gireceği tarih henüz belli değil.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top