Hesabım
    Emma Thompson'dan John Lasseter ile İlgili Açık Mektup

    Emma Thompson, Luck filminden neden ayrıldığını açıklayan bir mektup paylaştı.

    Emma Thompson, geçtiğimiz hafta içerisinde animasyon filmi "Luck"ın kadrosunda daha fazla yer alamayacağını açıklamış ve filmden ayrılmıştı. Nedeni olarak ise cinsel istismar nedeniyle kovulan John Lasseter'in Skydance tarafından yeniden işe alınması gösterilmişti. Şimdi ise Emma Thompson'dan bu konuya dair açık bir mektup geldi. Mektup, Los Angeles Times tarafından paylaşıldı.

    Emma Thompson "Luck" isimli animasyon filminin kadrosundan ani bir kararla ayrılmıştı. Nedeni olarak ise daha önce Disney tarafından kovulan John Lasseter'in Skydance tarafından animasyon bölümünün başına geçmesi için işe alınması gösterilmişti. Lasseter, ona yöneltilen cinsel istismar suçlamalarını kabul etmişti. Skydance Media'nın başında bulunan David Ellison ise Lasseter'in gözetim altında bulunarak çalıştırılacağını ve herhangi bir yanlış davranışına tahammül edilmeyeceğini ifade etmişti. Ancak yeterli bulunmayan bu sözler Emma Thompson'ın filmden ayrılmasına engel olamadı. Emma Thompson ise şirkete gönderdiği mektupta büyük bir projeden aniden çekilmesinin belirli sonuçları olabileceğini ve bu sonuçların filmin yönetmeni ile filmin geri kalan tüm ekibini etkileyebileceğini ifade etti. Ancak Lasseter'in bu projede yer almaya başlamasının ardından filmde çalışmasının da mümkün olmayacağını belirtti. Özellikle Ellison'ın Lasseter'in profesyonel davranacağını söylemesini mektubunda konu edinen Thompson, taciz üzerine bir kadının o adam ile çalışmak istememesinin neden profesyonelce kabul edilmediğini sorguladı. Bir kadının çalıştığı şirket tarafından saygı görmemesi üzerine kadının o şirkete saygı göstermemesi gerektiğini; Lasseter'e verilen ikinci şansın milyonlarca dolar içerdiğini ve bu ücretin Skydance'teki tüm çalışanların ücretlerinden fazla olduğunu; ona ikinci bir şans vermek istemeyen tüm Skydance çalışanlarının çalışmaya devam etmek zorunda kaldıklarını, aksi takdirde işlerini kaybedeceklerini; Skydance'in Pixar ve Disney'deki hiçbir kadının Lasseter'den şikayetçi olmadığını açıkladığını ve bunun anlamının çok farklı yerlere çekildiğini; Lasseter'in para alması için onlarca kadının çalıştıkları yerden rahatsız olmamaları gerektiğini ifade eden Thompson, "Umarım bu sorgulamalar hissettiğim rahatsızlığı açıklıyordur. Bu adımı attığım için üzgünüm, çünkü Alessandro'yu (yönetmen) çok seviyorum ve o harika bir kreatif direktör. Ancak kolektif bilincin yükselmeye başladığı bu zor zamanlarda yalnızca bana doğru gelen davranışı sergileyebilirim." sözlerini sarf etti.

    Skydance'ten konu üzerine henüz bir açıklama gelmedi. Kamuoyunu ayağa kaldıran bu durum karşısında Lasseter'ı işten çıkarıp çıkarmayacakları bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top