Hesabım
    Jordan Peele’in “Candyman” Uyarlamasına “Aquaman” Transferi!

    “Aquaman”in yıldızı Yahya Abdul-Mateen II filmin kadrosuna dahil oldu.

    Key and Peele” dizisiyle gönüllerde taht kuran ve 2017 yılında “Kapan” ile En İyi Özgün Senaryo dalında Oscar kazanan başarılı sinemacı Jordan Peele’in senaristliğini ve yapımcılığını üstlendiği “Candyman” uyarlaması oyuncu kadrosunu şekillendirmeye devam ediyor. Netflix yapımı “The Get Down” dizisiyle tanınan ve geçtiğimiz sene “Aquaman”de Black Manta olarak izlediğimiz Yahya Abdul-Mateen II filmin kadrosuna dahil olmak için görüşmelere başladı.

    Geçtiğimiz sene Lily James ve Tessa Thompson’lı bağımsız drama filmi “Little Woods”a imza atan Nia DaCosta’nın yönetmenliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda “Kısa Dönem 12”, “Ölüm Defteri” ve “Sorry to Bother You” gibi filmlerden tanıdığımız Lakeith Stanfield da yer alıyor. Çekimlerine önümüzdeki aylarda başlaması beklenen filmin Amerika vizyon tarihi 12 Haziran 2020.

    1992 yapımı korku ve gerilim filmi “Candyman”in manevi devam filmi olarak tanımlanan yeni uyarlamanın hikaye detayları henüz bilinmiyor. Orijinal filmin konusu ise şöyleydi: Helen Lyle, Chicago Üniversitesi'nde yerel efsaneler üzerine tez çalışması yapan bir öğrencidir. Son zamanlarda özellikle üzerine eğildiği konu ise Candyman adlı mitolojik karakterdir. Bu hikayede Candyman isimli afro amerikan köle, beyaz bir kadına şiddet uyguladığı gerekçesiyle öldürülür. Efsaneye göre Candyman, biri ayna karşısına geçip beş kez adını söyledikten sonra o kişiye görünmektedir. Yerli halkın içine karışıp bu eski batıl inancı sorgulamaya kararlı olan Helen, kendisine yapılan uyarıları dikkate almaz ve korkulacak bir şey olmadığını kanıtlamak için ayna karşısında beş kez yasaklı ismi tekrar eder. Bu andan itibaren bir dizi ürkütücü cinayetler yaşanmaya başlar. Helen şimdi bu suçluluk duygusuyla yüzleşmek ve yol açtığı kaosu durdurmak için yardım istemek zorundadır.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top