Hesabım
    Steven Spielberg'in Açtığı Savaşa Netflix'ten Yanıt!

    Steven Spielberg, Netflix filmlerinin Akademi'de yarışmasını istemiyor...

    Steven Spielberg'in Netflix benzeri online streaming platformları hakkında sıklıkla tepki gösterdiği biliniyordu. Bu konuyla ilgili tepkisini çeşitli ödül törenlerinde ifade eden Spielberg, bu kez farklı bir yola başvurma kararı aldığını duyurdu. Spielberg, Netflix filmlerinin Oscar Ödülleri için yarışmaması gerektiğini söyleyerek konuyu Akademi ile görüşmek istediğini belirtti.

    24 Şubat gecesi sahiplerine teslim edilen 91. Akademi Ödülleri'nin ardından akıllarda kalan en önemli şeylerden biri, Alfonso Cuaron yönetmenliğinde olan Netflix filmi "Roma" oldu. İlk kez bir Netflix filminin Yabancı Dilde En İyi Film, En İyi Sinematografi ve En İyi Yönetmen kategorilerinde Oscar ödülüne layık görülmesi, film ekibinin yanı sıra Netflix'in bir başarısı olarak kabul edildi. Platformun, Roma filmini Oscar yarışına sokabilmek için 60 milyon dolara yakın bir reklam bütçesi ayırdığı biliniyor. Ancak bu durum Steven Spielberg'in tepki göstermesine neden oldu. Usta yönetmen Spielberg, Netflix filmlerinin Akademi'ye alınmaması gerektiğini savunmak üzere Akademi'yle bir görüşme yapacağını açıklamıştı. Akademi kurulundan kural değişikliği isteyecek olan Spielberg'in konu hakkında önümüzdeki ay içerisinde görüşme yapması bekleniyor. Spielberg'in Akademi görüşmesi gündemdeki yerini korumaya devam ederken Netflix'ten bir duyuru paylaşıldı. Sosyal medya üzerinden paylaşılan bu duyuru, Spielberg gibi düşünenlere açık bir gönderme olarak algılandı.

    "Sinemayı seviyoruz. Ayrıca sevdiğimiz diğer şeyler:

    -İnsanların parasının yetmeyeceği ya da kasabalarında, sinemalarında gösterilmeyen şeylere ulaşım imkanı sağlamak,

    -Herkese her yerde ve herkesle aynı anda gösterim sağlamak,

    -Sinemacılara sanatlarını paylaşmak için daha fazla imkan sağlamak."

    Steven Spielberg'in Netflix filmlerinin televizyon filmi sayılmasını sağlamak üzere Akademi'den kural değişikliği istemesi, yalnızca izleyiciler ve Netflix tarafından değil, sinemacılar tarafından da tepki çekti. Ava DuVernayJean Elie ve Bruce Campbell gibi önemli isimler de Spielberg'in girişimine karşı geldi. Yönetmenin bu tavrının başkalarının ışığını engellemekten ibaret olduğunu savunulmasının yanı sıra, artık Martin Scorsese, Steven Soderbergh, Ethan ve Joel Coen gibi önemli sinemacıların filmlerini izleyicileriyle buluşturmak için Netflix'i seçtiği biliniyor. Özellikle Roma filminin Oscar yarışına girebilmesi için sinemalarda gösterime sokulduğu, böylelikle Akademi'nin kurallarına uyulmuş olunduğu savunuluyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top