Hesabım
    Spielberg'e Karşı Ben Affleck ve Netflix Dayanışması!

    Ben Affleck, Netflix'in tarafını tuttu.

    Usta yönetmen Steven Spielberg'in online streaming platformu Netflix'i karşısına almasının ardından sonu gelmeyen bir tartışma başlatılmış oldu. Spielberg, Netflix'te yayınlanan filmlerin Oscar yarışmasına katılmaması gerektiğini, çünkü bu filmlerin birer televizyon filmi niteliğinde olduğunu savunmuştu. Ancak bunun ardından Spielberg'e olumlu bir tepki gelemedi. Bu konuda Netflix'i savunan isimlerden biri de Ben Affleck oldu.

    91. Akademi Ödülleri'nden Yabancı Dilde En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerinin sahibi olan Roma filminin ardından Steven Spielberg büyük bir tartışma başlattı. Online streaming platformlarında yer alan filmlerin Akademi'deki kategorilere alınmasının haksızlık olduğunu ve Netflix filmlerinin birer televizyon filmi olduğunu söyleyen Spielberg, Akademi ile görüşme kararı aldı. Kural değişikliğine gidilmesini isteyen Spielberg'e öncelikle Netflix'ten yanıt gelmişti. Netflix, tüm amacının filmlerin ulaşılamayan yerlere de gidebilmesi, herkesin cüzzi bir ücretle bu filmlere ulaşabilmesi ve sinemacıların sanatlarını icra etmelerine yardımcı olmak olduğunu dile getirdiği bir sosyal medya paylaşımıyla Spielberg'e karşılık vermişti. Şimdi filmini Netflix'te gösterime sunacak olan Ben Affleck bu konu hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamasında Netflix'i savunan Affleck, Triple Frontier filminin gösterime sunulacak olması konusunda heyecanlı olduğunu ifade etti ve sözlerine şu şekilde devam etti: "Bu çok heyecan verici, çünkü sinema sektörü ve film dağıtımının geleceğini belirleyen olayın bir parçası olduğunuzu hissediyorsunuz. Bunun nasıl görüneceği konusunda çok da emin değilim. Ortada farklı görüşe sahip insanlar var, ama Netflix'in yaptığı şeyin bir parçası olmak çok da eğlenceli. Çünkü sizin bir hikaye anlatmanız için çok fazla yatırım yapıyorlar ve sizden çok şey istiyorlar."

    Ben Affleck'in yanı sıra bu konuda Spielberg'e tepkisini gösteren ve Netflix'in yanında duran isimler arasında Ava DuVernayJean Elie ve Bruce Campbell gibi isimler yer alıyordu. Yönetmenin bu tavrının başkalarının ışığını engellemekten ibaret olduğunu savunulmasının yanı sıra, artık Martin ScorseseSteven SoderberghEthan ve Joel Coen gibi önemli sinemacıların filmlerini izleyicileriyle buluşturmak için Netflix'i seçtiği biliniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top