Hesabım
    "Tolkien"in Yeni Fragmanında Arkadaşlık ve Sevgiyi Yeniden Keşfediyoruz!

    J.R.R. Tolkien biyografisinden yeni bir fragman yayınlandı.

    Yüzüklerin Efendisi serisinin usta yazarı J.R.R. Tolkien'in gençliğini konu edinen biyografik film Tolkien'den ikinci fragman yayınlandı. Fragmanda hayalgücüyle herkesi büyüleyen Tolkien'in arkadaşlarıyla ve gelecekteki eşiyle olan ilişkisine, savaş döneminde yaşadıklarına ve romanlarını yazabilmesi için onu etkileyen olaylara göz atma imkanı buluyoruz.

    Başrolünü Nicholas Hoult ile Lily Collins'in paylaştığı J.R.R. Tolkien'in yaşamına odaklanan Tolkien filminden yeni bir fragman paylaşıldı. Tolkien filmi, efsanevi yazarın yetim kaldığı çocukluk döneminden itibaren yaşamının ilerleyen dönemine uzanıyor. Tolkien'in arkadaşlık ve aşkı keşfetme hikayesini izleyicilerine sunmaya hazırlanırken diğer yandan da I. Dünya Savaşı Dönemi'nde Tolkien'in yaşadıklarına değiniyor. Tüm bu yaşam deneyimlerinin ise J.R.R. Tolkien'in Lord of The Rings evrenini yaratmasında ilham kaynağı olmasına tanıklık edeceğiz. Ayrıca Lily Collins'in canlandırdığını gördüğümüz, geleceklerinde Tolkien'in hayat arkadaşı olacak olan Edith Bratt ile de tanışma fırsatı bulacağız.

    Dünya çapında efsaneleşen usta fantastik edebiyat yazarı J.R.R. Tolkien'i filmde X-Men serisinden, Warm Bodies filminden tanıdığımız Nicholas Hoult canlandırırken, gelecek eşi Edith Bratt olarak Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile'ın yıldızı Lily Collins karşımıza çıkıyor. Ayrıca filmin oyuncu kadrosunda Mimi Keene, Genevieve O'ReillyCraig RobertsPam FerrisLaura Donelly gibi isimler yer alıyor. Tolkien'in yönetmenliğini Tom of Finland filmiyle tanıdığımız Kıbrıslı yönetmen Dome Karukoski üstlenirken, filmin senaryosunda Don't Go, The Front Line, Cowboys & Angels filmlerinden tanıdığımız David Gleeson ile Pride filminin senaryosunu kaleme almasıyla karşımıza çıkan Stephen Beresford'un imzası bulunuyor.

    Oxford profesörü ve geleceğin efsanevi yazarı J.R.R. Tolkien, edebiyat dünyasının gelmiş geçmiş en büyük eserlerden biri olan Lord of The Rings serisini yıllar süren çalışmaları sonucunda 1954 yılında miras olarak bırakmıştı. 2000'li yıllarda ise Peter Jackson Tolkien'in eserlerini beyaz perdeye aktarma kararı almıştı. Tolkien'ın çocukları tarafından bu filmler pek beğenilmese ve hatta reddedilse de Jackson, Lord of The Rings serisi sayesinde Oscar ödülüne dahi kavuşmuştu...

    Tolkien'in yaşamını konu edinen biyografik film yurt dışında 10 Mayıs tarihinde izleyicileriyle buluşmaya hazırlanırken, ülkemizdeki izleyicileriyle ne zaman buluşacağı henüz belli değil.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top