Hesabım
    Okan Üniversitesi'nden Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması!

    9. İstanbul Okan Üniversitesi Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması başvuruları başladı.

    Bu yıl dokuzuncu kez düzenlenen İstanbul Okan Üniversitesi Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması'nın başvuruları başladı. Geçtiğimiz yıllarda binin üzerinde öğrenci filminin başvurduğu Okan Üniversitesi Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması'na bu yıl da en az geçtiğimiz yıllardaki sayı kadar katılım bekleniyor.

    9. İstanbul Okan Üniversitesi Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması, her yıl olduğu gibi bu yıl da geleceğin yönetmenlerinin keşfedilmesini sağlamayı hedeflemek amacıyla düzenleniyor. Belgesel ve kurmaca olmak üzere iki kategoride düzenlenecek olan Kısa Film Yarışması'na başvuracak olan filmler ön jürinin seçiminden sonra yönetmen, görüntü yönetmeni, sinema yazarı, oyuncu ve akademisyenlerden oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek. Yarışma filmleri, Kısa Film Festivali kapsamında yer alacak. Finale kalan filmlerin gösterimleri düzenlenip yönetmenleriyle söyleşiler yapılacak. Bunların yanı sıra Türkiye’de Sinema Eğitimi konulu bir panel ve “Kısa Filmde Renk Düzenleme (Color Correction)” atölyesi gerçekleştirilecek. Ayrıca festival kapsamında Short by Short tarafından desteklenen FilmYAP! Atölyesi ve Kısa Film Yönetmenleri Derneği kısa film seçkisi de yer alıyor.

    Finale kalan filmler belgesel ve kurmaca kategorilerinde yarışacak, kazanlara birincilik ödülleri, jüri özel ödülleri ve Sony Professional özel ödülü takdim edilecek. Böylece kısa film yönetmenlerinin teknik anlamda destek bulmaları ve gelecek projeleri için teşvik edilmeleri sağlanacak. Yarışma başvuruları 8 Nisan 2019 tarihine kadar Filmfreeway.com adresi üzerinden yapılabilecek.

    9. İstanbul Okan Üniversitesi Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması kazananları 30 Nisan 2019 tarihinde Bekir Okan Sanat, Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan bir törenle sahiplerini bulacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top