Hesabım
    Yönetmen Mike Leigh: "Netflix ve Amazon Kabul Edilemez."

    Mike Leigh, online streaming sistemi hakkında konuştu.

    Geçtiğimiz haftalarda başlayan ve etkisini sürdüren Netflix - Steven Spielberg tartışmasına yeni bir isim daha katıldı. Usta yönetmen Mike Leigh, Amazon ile işbirliği yapmış olmasına rağmen online streaming platformlarının kabul edilemez olduğunu savundu.

    Amazon'da yayınlanan Peterloo filminin yanı sıra Naked, Mr. Turner, Another YearHappy-Go-Lucky, Vera Drake, All or Nothing, Topsy-Turvy, Career Girls, Secrets & Lies gibi filmleriyle tanınan usta yönetmen Mike Leigh, Guardian'a konuştu. Geçtiğimiz haftalarda alevlenen ve içerisine birçok ünlü ismin de dahil olmaya başladığı Netflix - Steven Spielberg tartışması gündemdeki yerini korurken, bu konudaki yorumlarını dile getiren bir isim de Mike Leigh oldu. Spielberg, online streaming platformlarında yayınlanan filmlerin birer televizyon filmi sayılması gerektiğini ve Oscar ödülleri gibi sinema içerikli ödüllerde yarışmamaları gerektiğini savunmuştu. Bu lafın Alfonso Cuaron'un Oscar ödüllü filmi Roma'ya dokunması üzerine birçok kişi karşılık vermeye başlamıştı. Şimdi ise Spielberg'in tarafında bir gelişme yaşandı. Mike Leigh de Amazon, Hulu ve Netflix gibi online streaming platformlarının Hollywood geleneğini yıkıyormuş gibi görünüp, Hollywood'u yaşattıklarını dile getirdi.

    Mike Leigh konu hakkında şu sözleri dile getirdi: "Birçok genç yönetmen projelerinin hayata geçirilmesi için uzun zaman bekliyor. Bu benim endişelendiğim şey. Geçtiğimiz haftalarda bu konuda iki kişiyle konuştum ve altı yıldır ilk filmi için beklediğini söyledi. Bu korkunç bir şey, çünkü bu işle ilgilenebilecek, ancak bir türlü harekete geçmeyen ve 'Peşinden git ve ne olacağını gör' demeyen birçok yapımcıya sahibiz. Peterloo filmime destek sağlayan Amazon ile yaptığım işbirliğinden bahsetmiyorum. Sorun genç sinemacılarla ilgili. Online streaming platformları Hollywood gibi olmadıklarını söylüyorlar. Ancak belirli ekiplerle çalışan belirli yönetmenleri talep ediyorlar ya da neden bir kadın görüntü yönetmeni kullanmadığını, filmin neden iyi sonla bitmediğini soruyorlar. Tıpkı geleneksel Hollywood gibi Louis B Meyer'ın davrandığı gibi davranıyorlar ve bu kabul edilemez."

    Online Streaming tartışmasına daha önce de Ben AffleckAva DuVernayJean Elie ve Bruce Campbell gibi isimler katılmıştı. Netflix de bu konuda tepki göstermişti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top