Hesabım
    Stephen King Roman Uyarlaması "The Talisman"ın Yönetmeni Belli Oldu

    Stephen King roman uyarlamasının yönetmeni Mike Barker oldu.

    Uzun süredir beyaz perdeye aktarılması beklenen Stephen King imzalı The Talisman'ın yönetmen koltuğuna oturacak olan isim resmi olarak duyuruldu. Bir paralel evren hikayesini konu edinecek olan The Talisman'ın yönetmeninin Mike Barker olacağı açıklandı. Şimdi ise filmin ekibinde yer alacak olan diğer isimlerin açıklanması bekleniyor.

    Daha önce de Stephen King'in yazarı olduğu It, The Shining, Pet Sematary, The Shawshank Redemption, Green Mile, Stand By Me, MiseryGerald's Game gibi eserler beyaz perdeye aktarılmıştı. Uzun zaman önce sinemaya aktarılacağı duyurulan The Talisman kitabının uyarlaması için ise tekrardan harekete geçildi. Yönetmen koltuğuna oturacak isim olarak The Handmaid's Tale, Fargo, Outlander gibi dizilerin yönetmenliğini üstlenen Mike Barker seçildi. Ayrıca filmin senaryosunu kitaptan uyarlamak üzere Buried, The Sea of Trees, The Atticus Institude gibi filmlerin senaryosunda imzası bulunan Chris Sparling'in kaleme alacağı belirtildi. Stephen King'in yazarı olduğu korku ve gerilim türlerinde olan The Talisman'in konusu ise şöyle: Jack Sawyer isimli bir genç, güçlü bir tılsımın etkisi altındadır. Bu tılsım, Sawyer'ın annesinin hayatını kurtarabilir. Genç adamın annesi, bulundukları evren ile nasıl geçiş yapıldığını keşfettiği başka bir paralel bir evrende yaşayan canlılar tarafından kovalanmaktadır.

    Stephen King ve Peter Straub'un The Talisman'ın devamı niteliğinde olan Black House isimli başka bir kitabı daha kaleme aldığı biliniyor. Black House kitabında Jack artık yetişkin bir insandır ve Los Angeles'ta yaptığı dedektiflik mesleğinden emekliye ayrılmıştır. Ancak bir cinayeti çözmek için sahalara geri dönüyordur. The Talisman'in ardından Black House'un da beyaz perdeye aktarılıp aktarılmayacağı henüz bilinmiyor. Stephen King'in vizyona girmeyi bekleyen üç filmi bulunuyor. Bunların arasında It: Chapter II, The Shining'in devamı niteliğinde olacak olan Doctor Sleep ve Pet Sematary bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top