Hesabım
    Çizgi Romanların 80. Yaşına Özel "Batman" Serisi Yeniden Sinemalarda!

    Yurt dışında Batman üçlemesi yeniden vizyona giriyor.

    DC Comics tarafından 1930'lu yıllarda yayınlanmaya başlanan Batman çizgi romanlarının 80. yıldönümüne özel olarak Batman filmleri yeniden sinemalarda izleyicileriyle buluşacak. Yurt dışındaki sinemalarda gerçekleşerek olan özel gösterimlerde Batman BeginsThe Dark Knight ve The Dark Knight Rises filmlerine yer verilecek.

    Şimdilerde Matt Reeves'in yönetmen koltuğunda yer alacağı yeni bir Batman filmi üzerinde çalışılmaya devam edilirken, DC Comics'in ilk çizgi romanını 1939 yılında yayınlandığı çizgi roman serisinin 80. yılına özel olarak Christopher Nolan yönetmenliğindeki Dark Knight üçlemesinin yeniden vizyona gireceği resmi olarak duyuruldu. Yurt dışında bilet satışları bugün başlayan özel gösterimler Christian Bale başrollü 2005 yapımı Batman Begins, 2008'de vizyona giren The Dark Knight ve 2012'de izleyicilerinin karşısına çıkan The Dark Knight Rises filmlerinden oluşacak. California'dan başlayarak çeşitli şehir ve ülkeleri gezecek olan gösterimlere ek olarak Christopher Nolan ile söyleşiler düzenlenecek. Dark Knight üçlemesinin oyuncu kadrosunda Christian Bale'in yanı sıra Gary Oldman, Heath Ledger, Katie HolmesMaggie Gyllenhaal ve Tom Hardy gibi önemli isimler yer alıyordu.

    Batman çizgi romanlarını 1939 yılında Bob Kane ve Bill Finger yaratmıştı. Bu iki ismin ardından çizgi romanlar Frank Miller, Alan Grant, Grant Morrison, Danny O'Neil, Chuck Dixon, Dick Sprang gibi birçok farklı ismin kaleminden çıkmıştı. Dark Knight üçlemesini bünyesinde bulunduran Warner Bros'un yöneticilerinden Jeff Goldstein Christopher Nolan'ın uyarlamaları hakkında şu sözleri sarf etti: "Christopher Nolan, Batman filmleri ile ezber bozdu ve bu durum izleyicilerin filmleri görmesi gerektiği gibi görme deneyimine sahip olmalarını sağlayan nadir bir şanstır. Chris'in bakış açısından ilk elden bakabilmek hayatınız boyunca karşınıza bir kez çıkabilecek bir ayrıcalıktır."

    Dark Knight serisinde ailesi öldürülen Bruce Wayne'in birçok düşmanıyla savaşmak zorunda kalmasını ve Gotham şehrini kurtarma çabalarını izlemiştik. İlk filmde Batman, Liam Neeson'ın canlandırdığı Ra's Al Ghul ile, ikinci filmde Heath Ledger'ın canlandırdığı ve kaybettiğimiz oyuncuya Oscar ödülü kazandıran Joker ile, üçlemenin son filminde ise Tom Hardy'nin canlandırdığı Bane ile savaşmak zorunda kalmıştı. Batman filmleri Val Kilmer, Michael KeatonGeorge Clooney ve Ben Affleck tarafından canlandırılmıştı. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top