Hesabım
    Gezgin Yönetmen Burak Babayiğit Yollarda

    Yönetmen Burak Babayiğit, hikayesine yollarda devam ediyor.

    Komedi türündeki "Bi O Kalmıştı" filmiyle akıllarda yer edinen yönetmen Burak Babayiğit, hikayesine yollarda devam etme kararı aldığını açıkladı. Sırt çantasını alarak 3 ay önce dünya turuna başlayan Babayiğit, yolculuğunun büyük kısmını gönüllü çalışarak tamamlıyor. Başarılı yönetmen, sinema tutkusunu yolda tanıştığı onlarca yeni insanın ve kültürün hikayesini dinleyerek geliştiriyor. Babayiğit, daha önce B.O.K. (Bi O Kalmıştı) filminin yönetmenliğini üstlenmişti. Yeni projesi ise dünya turu oldu.

    Hayallerinden en önemlisi olan dünya turuna 2018 yılının Aralık ayında Balkan ülkeleri ile başlayan 24 yaşındaki gezgin Babayiğit, Orta Avrupa ve Güney Avrupa turlarını tamamlamasının ardından Güney Amerika turu ile yoluna devam etmek üzere Arjantin’e geçti. Yönetmenin Güney Amerika yolculuğuna dahil olan ülkeler arasında Arjantin, Paraguay, Bolivya, Peru bulunuyor. Sponsorsuz başladığı yolculuğunu Avrupa’dan, Güney Amerika’ya kadar kendi imkanlarıyla sürdüren Babayiğit, anılarını ve elde ettiği fotoğraflarını YouTube kanalı ve sosyal medya hesapları üzerinden takipçileriyle paylaşıyor.

    Babayiğit, gezilerini çok ucuza mal ettiğini, bunun için konforundan, yemesinden ve içmesinden feragat

    ettiğini sosyal medya sayesinde anlatma imkanı yakalıyor. Gezgin yönetmen bu konu hakkında şu sözleri ifade ediyor: "Bu sayede daha çok anı biriktiriyorum, riskli ve maceralı oluyor ama anılar birikiyor. Maddi durumun ne olursa olsun sırt çantalı bir gezinin tadına varmak çok ayrı çünkü anılar burada birikiyor. Yollarda anı oluyor, yollarda karşılaştıklarınızla bir şeyler paylaşabiliyorsunuz"

    Yönetmen, bu deneyimleri paylaşabileceği takipçilerini kanalına davet ediyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top