Hesabım
    Aamir Khan Başrollü "Forrest Gump" Geliyor!

    Forrest Gump, Bollywood tarafından uyarlanıyor.

    6 dalda Oscar ödülünün sahibi olan Forrest Gump, yeniden çekiliyor. Ancak bu kez proje Hollywood'a ait değil. Son dönemin parlayan yıldızlarına ev sahipliği yapan Bollywood tarafından geliştirilen Forrest Gump uyarlamasının adı vev başrol oyuncusu resmi olarak duyuruldu.

    1994 yılında izleyicileriyle buluşan, başrolünde Tom Hanks ve Robin Wright'ın yer aldığı ve Oscar ödüllerinde En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Kurgu, En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Görsel Efekt kategorilerinde ödüle layık görülen Robert Zemeckis yönetmenliğindeki Forrest Gump, yeniden uyarlanıyor. Son zamanlarda önemli filmlere imza atmayı başaran Bollywood bünyesinde geliştirilen filmin adı Lal Singh Chaddha olarak belirlendi. Filmin başrolünde ise 3 Idiots, Lagaan, Taare Zameen Par, Dangal gibi dünyaca ünlü filmlerin yıldız oyuncusu Aamir Khan yer alacak. Winston Groom'un kitabından ikinci kez uyarlanacak olan filmin yönetmen koltuğuna Advait Chandan'ın geçmesi planlanıyor. Başarılı yönetmen, yine Aamir Khan ile birlikte çalıştığı ve izleyicilerinin beğenisini kazanan 2017 yapımı Superstar filmiyle tanınıyor.

    Forrest Gump uyarlaması Lal Singh Chaddha filminin çekileceğinin müjdesini Mumbai'deki bir etkinliğe katılan Aamir Khan verdi. Khan, haberi şu sözlerle paylaştı: "Paramount'tan haklarını satın aldık. Forrest Gump'ın senaryosunu hep sevmişimdir. Karakter hakkında harika bir hikayeyi içeriyor. Bu bir iyi-hisset filmi. Tüm aile için izlenilebilir bir film." Ayrıca Khan, film çekimlerinin gelecek Ekim ayı içerisinde başlayacağını belirtti. Bollywood daha önce de Hollywood filmlerinin uyarlamasını yapmıştı. Tom Cruise ve Cameron Diaz'ın başrolünde yer aldığı Knight and Day filmini Bang! Bang! olarak uyarlayan Bollywood'un The Fault in Our Stars ve Begin Again filmlerini de uyarladığı bilinenler arasında yer alıyor.

    Orijinal filmin konusu ise şöyleydi: Forrest Gump, düşük I.Q. sahibi genç bir adamdır. Jenny ile tanıştığında ona aşık olur. Gump aralarında Elvis Presley, Kennedy, Nixon’ın da olduğu tarihsel kişilerle kaza eseri tanışır ve 50’lerden 70’lerin sonuna kadar gelen bir süre zarfında olaylar gelişir. Gump tamamen tesadüf olarak Vietnam savaşına ve Amerikan yakın tarihinin önemli olaylarına şahitlik eder ve hatta rol alır. Ancak bilmeden yaptıklarının ne kadar önemli sonuçları olduğundan da haberi yoktur...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top