Hesabım
    İstanbul Uluslararası Deneysel Film Festivali Başvuruları Başladı!

    İkinci kez düzenlenen festival, yolculuğuna devam ediyor.

    Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen İstanbul Uluslararası Deneysel Film Festivali, bu yıl yeniden izleyicilerine kapılarını açmaya hazırlanıyor. Kasım ayı içerisinde düzenlenecek olan festival, katılımcıları için başvuruları almaya başladı. Türkiye'de yaşayan deneysel film üreticilerine filmlerini izleyicilerle buluşturma imkanı veren festival, uluslararası ölçekte kendini geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

    2. kez düzenlenen ve katılımcılarının başvurularını almaya başlayan İstanbul Uluslararası Deneysel Film Festivali'ne başvurular 2019'un Temmuz ayına kadar yapılabilecek. Festival ise Kasım ayı içerisinde düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen festivale 130 ülkeden 4000'in üzerinde deneysel sinemacı başvuru yapmış, 52 ülkeden 150 adet kısa ve uzun metraflı film festival bünyesinde izleyicileriyle buluşturulmuştu. Ayrıca özel gösterimler, söyleşiler, interaktif partiler ve paneller ile festival desteklenmişti.

    Geçtiğimiz yıl "uzun metraj", "kısa metraj", "belgesel" ve "animasyon" kategorilerindeki filmlere yer veren festival, bu yıl "İlk Deney" başlığı altında ilk kez deneysel film çeken sinemacıların filmlerinin bulunduğu bir kategoriyi daha festival bünyesine ekleyecek. Ayrıca "Yeni Soluk" seçkisi ile de günümüz sanat sinemasının radikal örneklerini festival izleyicilerine sunacak.

    Festivale yapılacak olan başvurular 15 Temmuz 2019 tarihine kadar kabul edilecek olup, İstanbul Uluslararası Deneysel Film Festivali 15-20 Kasım tarihlerinde sinemaseverlerle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top