Hesabım
    Netflix, Cannes Film Festivali'ne Film Göndermeyecek

    Netflix'ten yeni bir açıklama paylaşıldı.

    Geçtiğimiz yıl Cannes Film Festivali ve Netflix arasında yükselen gerilim, bir sonuca ulaştı. Netflix'ten Ted Sarandos ve Scott Stube ile Cannes Film Festivali'nin Sanat Direktörü Thierry Fremaux arasında geçtiğimiz hafta yapılan görüşmenin sonuçları basın ile paylaşıldı. Variety'nin haberine göre, festival ve online streaming platformu dostça yollarını ayırdı.

    Netflix ve Cannes arasında daha önce de birçok görüşmenin yapıldığı biliniyordu. Ancak kesin bir sonuca varılamamıştı. Geçtiğimiz yıl Cannes Film Festivali'nde Roma'ya yer verilmemesi üzerine Netflix ve festival arasındaki gerilim başgöstermişti. Cannes'ı boykot listesine ekleyen Netflix, bunun ardından Roma 'yı Venedik Film Festivali ve daha da önemlisi Akademi Ödülleri'nde yarıştırarak yıla damgasını vurmuştu. Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan ve SIGNIS ödülünün sahibi olan Roma, En İyi Yönetmen ve Yabancı Dilde En İyi Film Oscar'ına da layık görülmüştü. Ancak bunlara rağmen Cannes Film Festivali ile Netflix uzlaşmaya varamadı. Ayrıca bu anlaşmazlığa Al Pacino ve Robert De Niro başrollü Martin Scorsese filmi  The Irishman, Steven Soderberg'in Meryl Streep ve Gary Oldman başrollü The Laundromat filmi, Timothee Chalamet başrollü The King, henüz adı belli olmayan Noah Baumbach projesi ve Safdie kardeşlerin yeni filmi Uncut Gems de dahil olmuş oldu. Ancak Netflix, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da film satın almak üzere oluşturduğu bir ekibi Cannes'a göndermeyi hedefliyor.

    Geçtiğimiz yıla kadar Netflix filmlerinin Cannes Film Festivali'nde gösterildiği biliniyor. Tilda Swinton başrollü Okja ve The Meyerowitz Stories filmleri Cannes'da ödüle layık görülmüşlerdi. Fransa'nın kurallarına göre bir filmin sinemalarda gösterilmesinin ardından online bir platformda yer alabilmesi için aradan 36 hafta geçmiş olması gerekiyor. Netflix'in bu kurala uyum sağlayamaması sonucunda Roma ve The Other Side of The Wind filmlerini Venedik Film Festivali'ne doğru yönlendirmesi gerekmişti...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top