Hesabım
    "Jekyll & Hyde" Müzikali Beyaz Perdeye Uyarlanıyor!

    Broadway müzikali, beyaz perdeye aktarılacak.

    1997 yılında Broadway'de izleyicileriyle buluşan müzikal "Jekyll & Hyde"ın beyaz perdeye uyarlanacağı resmi olarak duyuruldu. Projenin yönetici ismi ise Birdman ve The Revenant'tan tanıdığımız Alexander Dinelaris olacak.

    Birdman filmi ile En İyi Orijinal Senaryo kategorisinde Oscar'a layık görülen başarılı isim Alexander Dinelaris, Jekyll & Hyde müzikalini beyaz perdeye aktaracağını duyurdu. Akademi ödüllü Leslie Bricusse ve Emmy, Grammy, Tony adaylıkları bulunan Frank Wildhorn'un bestecisi olduğu Broadway müzikali Jekyll & Hyde'ın uyarlanma filmin senaryosunu Alexander Dinelaris kaleme alırken, yapımcılığını ise New York'ta bulunan Lexicon isimli prodüksiyon şirketi üstlenecek. Bilindiği kadarıyla Lexicon prodüksiyon şirketinin kurucularından biri Alexander Dinelaris, diğeri ise Robert Quadrino olmuştu. Dinelaris uyarlama film hakkında şu sözleri sarf etti: "Leslie ve Frank'in büyük bir potansiyel barındıran ve karakter odaklı heyecan verici gotik müzikali Jekyll & Hyde'ı büyük ekrana taşımak Lexicon için mükemmel bir giriş projesi olacak." Ayrıca Dinelaris'in açıklamasına ek olarak Wildhorn ve Bricusse ortak bir açıklama yaparak "30 yıl boyunca önemli ülkelerde başarılı bir şekilde oynayan müzikalimizin ardından Jekyll ve Hyde'ın müzikal versiyonunu film olarak görecek olmaktan heyecan duyuyoruz." sözlerini sarf etti. Müzikalin beyaz perde uyarlamasında yer alacak isimler henüz belli değil.

    Müzikalin Dr. Jekyll ve Mr Hyde isimli ünlü kitaptan uyarlandığı biliniyor. Robert Louis Stevenson'ın yazarı olduğu kitap bir doktorun sıradışı hikayesine odaklanıyordu. Türkçe'ye İki Yüzlü Adam olarak çevrilen eser, bir deney sonucunda iki farklı kişiliğe sahip olan doktorun ikinci kişiliğinden haberi olmamasına hikayesinde yer veriyordu. Psikiyatrinin temel konularından biri olan çift kişilik sorununu fantastik bir dille anlatan kısa roman, bilindiği üzere Stevenson'ın gördüğü rüyanın ardından kaleme alınmıştır.

    Dinelaris'in Alejandro Innaritu yönetmenliğinde olan ve Leonardo DiCaprio'nun başrolünde yer aldığı The Revenant filminin yapımcılığını üstlendiği ve yine Innaritu yönetmenliğinde olan ve Michael Keaton'ın başrolünde yer aldığı Birdman filminin senaryosunu kaleme aldığı bilinenler arasında yer alıyor. Ayrıca Broadway için On Your Feet! isimli bir müzikali kaleme almıştı. Beğenilen müzikal, Gloria ve Emilio Estefan'ın müziğine ve yaşamlarına odaklanıyordu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top