Hesabım
    Forrest Gump Devam Filmi Neden Çekilemedi?

    Forrest Gump'ın senaristi Eric Roth, devam filmi hakkında konuştu.

    Winston Groom'un romanından uyarlanarak beyaz perdeye aktarılan Forrest Gump'ın bir devam film projesinin olduğu ortaya çıktı. Yıllar önce var olan bu projenin gerçekleştirilememe nedenlerini ise filmin senaristi Eric Roth açıkladı.

    1994 yılında izleyicileriyle buluşan Tom Hanks başrollü ve tam altı kategoride Oscar ödülünün sahibi Forrest Gump'ın bir devam halkasının çekilmek istendiği ortaya çıktı. Ancak Robert Zemeckis'in yönetmenliğindeki Forrest Gump filminin devamı çekilemedi. Filmin senaristi Eric Roth ise projenin gerçekleşmeme nedenlerini anlattı. Amerika tarihinin en yüksek gişelerinden birini yapan filmin devamı için denemelerde bulunulduğu belirtildi. Senarist Roth, eğer bir devam filmi olsaydı Forrest Jr.'ı konu edineceklerini ifade etti. Filmde Forrest Jr. AIDS hastası olacak ve onun tıpkı Woody Allen'ın yönetmeni olduğu Zelig filmindeki gibi kendini topluma sevdirme çabalarını odağına alacaktı. Forrest Jr. Florida'da gittiği okulda sevilmeyecek Ayrıca Prenses Diana bir dans sahnesini içeren, OJ Simpson'a değinen filmin, 11 Eylül saldırısı engeline takıldığı belirtildi. Senaryo Eric Roth tarafından 10 Eylül 2001 tarihinde tamamlanıp Robert Zemeckis'e teslim edilmişti. Bunun ardından ise Roth, Tom Hanks ve kendisinin birbirlerine bakıp bu filmi çekmenin 11 Eylül'den sonra bir anlamı olmadığını ifade ettiklerini açıkladı. Ayrıca filmin 90'lı yıllarda geçmesi de planlananlar arasında yer alıyordu.

    Forrest Gump'ın Bollywood versiyonunun çekileceği ve adının da Lal Singh Chaddha olacağı haberlerinin duyurulmasının ardından başrolde Tom Hanks'in yerine geçecek kişi olarak Aamir Khan'ın yer alacağı açıklanmıştı. Orijinal filmin konusu ise şöyleydi: Forrest Gump, düşük I.Q. sahibi genç bir adamdır. Jenny ile tanıştığında ona aşık olur. Gump aralarında Elvis Presley, Kennedy, Nixon’ın da olduğu tarihsel kişilerle kaza eseri tanışır ve 50’lerden 70’lerin sonuna kadar gelen bir süre zarfında olaylar gelişir. Gump tamamen tesadüf olarak Vietnam savaşına ve Amerikan yakın tarihinin önemli olaylarına şahitlik eder ve hatta rol alır. Ancak bilmeden yaptıklarının ne kadar önemli sonuçları olduğundan da haberi yoktur...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top