Hesabım
    Ari Aster: "Midsommar, Sapıklar İçin Oz Büyücüsü Gibi"

    Ari Aster, yeni filmi Midsommar hakkında konuştu.

    İlk forku gerilim türündeki Hereditary sayesinde beğenileri toplayan yönetmen Ari Aster, yeni filmi hakkında konuştu. Indie Wire ile görüşen başarılı yönetmen Ari Aster'in yeni filmi pagan kültüründen yararlanan Midsommar olacak. Midsommar, yurt dışındaki izleyicileriyle buluşmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

    Hereditary ile ilk uzun metrajını çeken Ari Aster, yeni filmi Midsommar'ın vizyona girmesinden önce film hakkında konuştu. Ağustos ayında yurt dışındaki sinemalarda gösterilmeye başlanacak olan Midsommar hakkında Indie Wire ile konuşan yönetmen, film hakkında ipuçları verdi. Midsommar'ı hangi filmlerle kıyaslayabileceği sorusuna başarılı yönetmen "Mamma Mia ile kesinlikle kıyaslayabileceğimizi söylerdim. Film bir çeşit sapıklar için Oz Büyücüsü..." sözlerini ifade ederek mizahi şekilde sorulara karşılık verdi. Aster, filmini İskandinavya halk korkusu ve bir kıyamet filmi olarak nitelendirdi. Aster sözlerine şu şekilde devam etti: "Ana karakterlerinin ailelerinin yakın zamanda ölmüş olması korku hissiyatı veriyor. Bu film sahip olduğum tek 'diğer' korku filmim ve eminim uzun bir süre de öyle kalacak." Böylece başarılı yönetmen sinemanın başka türlerinde bulunan filmlerin senaryoları üzerinde çalıştığını belirtti.

    Yönetmenin ilk filmi olan Hereditary, başrolünde yer alan Toni Collette'in performansıyla uzun süre gündemde kendine yer edinmişti. 9 Ağustos'ta izleyicileriyle buluşacak olan Midsommar filminin konusu ise şöyle: Midsommer, genç bir kadının ve onun erkek arkadaşının İsveç'te yerel bir pagan kültünün avı haline gelene kadar geçirdikleri yolculuğu anlatıyor. Korku türündeki filmin oyuncu kadrosunda Fighting With My Family ve Lady Macbeth filmlerinde izlediğimiz, aynı zamanda Black Widow ve Little Women filmlerinin kadrosunda yer alacak olan Florence Pugh; Detroit, The Maze Runner, War Machine, Black Mirror: BandersnatchThe Revenant gibi yapımlardan tanıdığımız Will Poulter; Glassland, Macbeth, Free FireSing Street gibi yapımlarda karşımıza çıkan Jack Reynor; The Good Place, PatersonAll Good Things gibi yapımlarda izlediğimiz William Jackson Harper, Julia RagnarssonAnna Aström gibi isimler yer alıyor.

    Korku türündeki Midsommar'ın ülkemizdeki izleyicileriyle ne zaman buluşacağı henüz bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top