Hesabım
    Nadine Labaki, Cannes Film Festivali'nde Belirli Bir Bakış Jüri Başkanı!

    Capharnaüm'ün yönetmeni Nadine Labaki'nin Cannes'da Belirli Bir Bakış jüri başkanı olacağı duyuruldu.

    72. kez düzenlenecek olan Cannes Film Festivali'nin Belirli Bir Bakış kategorisinin jüri başkanlığına kimin getirileceği resmi olarak duyuruldu. Belirli Bir Bakış jüri başkanlığı koltuğuna gelen isim ise Kefernahum filmiyle beğenileri toplayan ve Oscar adaylığına layık görülen Nadine Labaki oldu.

    Mayıs ayı içerisinde izleyicileriyle buluşacak olan 72. Cannes Film Festivali'nin Belirli Bir Bakış jüri başkanlığına getirilen isim Oscar adayı olan ve Antalya Film Festivali, Cannes Film Festivali, Melbourne Film Festivali, Stocholm Film Festivali de dahil olmak üzere birçok prestijli törende ödüle layık görülen, Golden Globe ve Oscar adayı Kefernahum filminin yönetmenliğini üstlenen Nadine Labaki oldu. Geçtiğimiz yıl ise Nadine Labaki'nin geldiği Belirli Bir Bakış jüri başkanlığında başarılı oyuncu Benicio Del Toro yer alıyordu. Labaki, getirildiği jüri başkanlığı konusunda şu sözleri sarf etti: "Bugün Belirli Bir Bakış jüri başkanlığına getirilmem bazen hayatın hayallerden daha güzel olabileceğini gösteriyor. Seçkiyi görmek için sabırsızlanıyorum. Diğer sanatçıların işlerinden ilham almak, üzerlerinde tartışmak ve o işlerle sarsılmak için sabırsızlanıyorum." Ayrıca Nadine Labaki, bu yılın seçkisinde yer alacak isimlere bir mesaj gönderdi: "Bu yıl Belirli Bir Bakış'a filmleri seçilen yönetmenlere söylüyorum ki, küçüklüğümde yatak odamdan dışarıyı ve dünyadan geçip gidenleri izlemek için saatlerimi harcardım. Aynı gözler filmlerinizi görmeyi bekliyor."

    Geçtiğimiz yıl Cannes Film Festivali'nin Benicio Del Toro'nun jüri başkanlığını üstlendiği Belirli Bir Bakış kategorisinde Ali Abbasi'nin Grans filmi, Sergey Loznitza'nın Donbass filmi, Victor Polster'in Kız filmi, Meryem Benm'barek-Aloïsi'nin Sofia filmi ve João Salaviza ile Renée Nader Messora'nın Chuva é Cantoria Na Aldeia dos Mortos filmi ödüle layık görülmüştü. Bu yılın seçkisi ise henüz açıklananlar arasında yer almıyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top