Hesabım
    Jordan Peele, "Us"daki Politik Göndermeyi Açıkladı

    Jordan Peele, filminin anlaşılmayan kısımlarına ışık tuttu.

    Geçtiğimiz Cuma günü sinemalarda gösterilmeye başlanan ve ülkemizde "Biz" adıyla bilinen "Us" hakkında yeni detaylar paylaşıldı. Korku türündeki film, vizyona girmeden önce hakkında birçok söylenti ortaya çıkmıştı. Bunlardan biri de filmin Jordan Peele'nin politik görüşlerini içermesiyle ilgiliydi. Ancak filmi izleyenlerin bu göndermeleri tam olarak anlayamaması nedeniyle filmin yönetmeninden açıklama geldi.

    İlginç konusuyla ve senaryosuyla ilgileri üzerine çeken ve sinemaseverlerin iki ayrı tarafa bölünmesine neden olan Us hakkında Jordan Peele'den açıklama geldi. Peele, filmde geçen "We're Americans." cümlesinin anlamını filmi izleyenlerle paylaştı. Us filminde Adelaide, gölge ikizine kim olduklarını sorduğunda "Biz Amerikalılarız" cevabını almıştı. Empire ile yaptığı röportajda kendisine bu konu hakkında soru sorulduğunda Peele şu sözleri sarf etti: "Bir korku filminde soruya yanıt verilmesi çok tatmin edici, ama bu cevap yeni soruları doğuruyorsa bu korkutucudur. Filmi izlemeye gittiğinizde 'Bu doğaüstü bir film mi?' diye düşünüyorsunuz. Bir parçasının doğaüstü olması onun sihirli ruhunu oluşturuyor. Ama daha erken bir zamanda ve 'Bak, biz buradanız. Bu topraklardan gelen insanlarız.' demeden durumu anlatmak istedim. Tabii ki bunu öğreneceksiniz, onlar öğreniyorlar. Bu filmin hikayesi benim Amerikan topluluğu hakkındaki korkularıma dayanıyor. Us, insanlar, aileleriniz, ülkeniz ya da herhangi biri üzerinde gösterilebilir. Benim için ise ülkem ve topluluğun ikili olmasıyla ilgiliydi."

    Biz, kendilerine tıptıp benzeyen davetesiz misafirlerine karşı hayatta kalma savaşı veren bir ailenin yaşadıklarını konu ediyor. Adelaide ve Gabe Wilson birbirlerini ve ailelerini seven, huzurlu ve mutlu bir çifttir. Yorucu geçen bir yılın ardından çift 2 çocuklarını da alıp Kuzey Kaliforniya'da sahil kenarında bulunan evlerine giderler. Tyler ailesi ile sahilde geçirdikleri bir günün ardından, geçmişte bir çeşit travma atlatmış olan Adelaide ailesinin başına bir şey gelebileceği konusunda paranoyaklaşmaya başlar. Gece çöktüğünde Wilson ailesinin, yolda el ele tutuşmuş dört kişiyi görmesinin ardından her şey daha paranoyak bir hal alacaktır. Evlerine yapılan saldırıyı savuşturamayan ailenin yaşayacağı en büyük dehşet ise evlerine giren bu 4 kişinin aslında kendilerinin birebir kopyaları olmasıdır. Birbirinin klonu gibi olan iki ailenin arasındaki en önemli fark ise içlerinden yalnızca birinin hayatta kalabileceğidir...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top