Hesabım
    Liam Neeson, Sözleri İçin Resmi Olarak Özür Diledi

    Liam Neeson, siyahiler hakkındaki sözleri için özür diledi.

    Oscar adayı başarılı oyuncu Liam Neeson geçtiğimiz aylarda Cold Pursuit filmi için verdiği bir röportajda, filmle bağlantılı olarak yaşadığı bir olayı anlatmıştı. Ancak verdiği bu örnek Neeson'ın kariyerinin geleceğinin değişmesine ve gündeme oturmasına neden oldu. Şimdi ise ilk kez Liam Neeson'dan resmi olarak bir özür duyurusu geldi.

    Independent ile yaptığı röportaj sırasında Cold Pursuit filminin ruhunu anlatmak amacıyla geçmişinde yaşadığı bir olayı anlatan usta oyuncu Liam Neeson, siyahiler hakkında söylediği sözlerle gündeme oturmuştu. Neeson'ın bir çeşit içini dökmesi anlamını taşıyan bu durum, yıllar önce gerçekleşen bir olaya dayanıyordu. Neeson'ın yakın bir arkadaşının cinsel istismara uğramasının ve suçlunun siyahi bir birey olmasından kaynaklı olarak Neeson, eline bir sopa alıp sokak sokak gezdiğini ve herhangi bir siyahi bireyi aradığını söylemişti. Neeson sözlerine "Bunu söylediğime utanıyorum, ama elime bir cop alarak haftalarca siyahi birinin gittiğim bir bara gelmesini ve beni tahrik etmesini bekledim. Böylece onu öldürebilecektim." şeklinde devam etmişti. Şimdi ise Neeson'dan bir özür açıklaması geldi. Good Morning America programına katılan İrlandalı oyuncu, "Nerdeyse 40 yaşında olan kadın arkadaşımın başına gelen ve vahşice gerçekleştirilen tecavüz hakkında dürtüsel duygularım, kabul edilemez düşüncelerim ve davranışlarım nedeniyle geçtiğimiz birkaç hafta içerisinde birçok insan zarar gördü. Arkadaşımın başına gelen korkunç olay aslında benimle alakası olmayan düşüncelerimi harekete geçirdi. Bugünlerde o duygularımı ifade ederken asıl olayı kaçırdım. Hatalı olduğum yer, yıllar önce gerçekleşenlerin benim düşüncemin haklılığını göstermiyor olmasıydı. Yaptıklarımda hatalıydım. Söylediğim sözlere yansıtmamama rağmen bunu biliyordum. Düşüncelerim incitici ve bölücüydü. Derinden özür diliyorum." sözlerini sarf ederek üzüntüsünü dile getirdi.

    Liam Neeson'ın Independent ile gerçekleştirdiği röportajda sarf ettiği sözler nedeniyle Cold Pursuit filminin galası iptal edilmiş ve Neeson'ın kariyerinin tehlikede olduğu birçok eleştirmen tarafından dile getirilmişti. Film ülkemizdeki izleyicileriyle 22 Mart tarihinde buluşmuştu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top